#

Türkiye

Son Dakika: Kuzey Irak’ta 1 Asker Şehit

Milli Savunma Bakanlığı, Kuzey Irak’ta yürütülen operasyonlarda 1 askerin şehit olduğunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından “Irak’ın Kuzeyi Hakurk bölgesinde, 15 Nisan 2020 tarihinde, bölücü terör örgütü PKK’lı teröristler tarafından daha önce yerleştirilen mayın/el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur” açıklaması yapıldı.

Acı haber Soma’daki ailesine verildi

Şehit olan Deniz Piyade Uzman Çavuş Muhammed Fatih Durhan’ın Manisa Soma ilçesindeki ailesine şehadet haberi ulaştırıldı.

Soma Kaymakamı Fatih Akkaya, Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, İlçe Jandarma komutanı Binbaşı Oruç Fevzi Kara, İlçe Emniyet Müdürü Barış Er, sağlık ekipleriyle beraber Atatürk Mahallesi Dr. Atıf İkiz Sokak’ta ikamet eden şehidin ailesine acı haberi verdi.

Şehidin evine dev Türk bayrağı asılırken, acı haberi alan baba Halil Durhan, evinin önünde taziyeleri kabul etti.

Şehidin babası Halil Durhan’ın Soma Hayber Camiisinin imamı olduğu öğrenildi.

3 kardeşi olan 27 yaşındaki şehit Fatih Durhan’ın bekar olduğu ve İzmir Foça Deniz Amfibi Piyade Tugay Komutanlığı’ndan geçici görevle Hakkari Dağ Komando Terörle Mücadele Harekatı Görev Grup Komutanlığı’nın emrinde olduğu öğrenildi.

 

Cenazeye koronavirüs engeli

Şehit Durhan için corona virüsü sebebiyle camide cenaze töreni yapılmayacağı, yarın ilçedeki şehitlikte sade bir tören düzenleneceği ve ardından şehitlikte son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.