#

Siyaset

Siyasilerden 19 Mayıs mesajı

Siyasiler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolasıyla kutlama mesajı paylaştılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Ülkemizin demokrasi ve kalkınma atılımlarını tasarlar ve uygularken en çok gençlerimize güveniyoruz” dedi.

TBMM Başkanı Şentop: “Gençlerimizle gurur duyuyoruz”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladığı mesajında, “Teknolojide, bilimde, sanatta, sporda, edebiyatta, sivil toplumda, siyasette velhasıl hayatta tüm gayretlerinizle gurur duyuyoruz. Yaşadığımız deprem felaketinin ardından gece gündüz demeden kardeşlerinin yardımına koşan gençlerimizle gurur duyuyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki mazlum insanlar için, tüm canlar için yüreklerini ortaya koyan gençlerimizle gurur duyuyoruz” dedi.

TBMM Başkanı Şentop, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Şentop, mesajında Milli Mücadele’nin ilk adımının atıldığı tarihin gençlere armağan edilmiş olmasının bütün dünyaya verilen en önemli mesaj olduğunu kaydederek, “İlk adım ilk kıvılcımdır. İstanbul’dan Samsun’a yapılan yolculuğun ufku istikbal, hedefi istiklaldi. İstikbal, siz, geleceğimiz. Bu gelecek asla omuzlarınıza yüklenmiş bir ağırlık ve bir beklentiler sarmalı değil. Gelecek, sizi ruhen, kalben, fikren daha mutlu ve ümitvar edecek, ışığı bugünü aydınlatan zamanların müjdecisidir. Hayat yolculuğunuzda takip edeceğiniz izler ve kararlar hür iradenizle seçiminiz, bizler bu yolcukta daima yardımcılarınız olacağız. Desteğimize ihtiyacınız olan her an yanınızdayız. Ancak inancınıza, iradenize, fikrinize, kararınıza hiçbir kuvvet müdahale edemez, zorbalık ya da korku ile yıldıramaz. Hedefler ve hayaller asla esaret altına alınamaz. Hedefleri gökyüzünü aşanların, hayalleri ufka sığmayanların kanatlarını tutamazlar. Milletçe Türkiye Yüzyılı’na yürürken bu gerçeğe gururla şahitlik ediyoruz” dedi.
Şentop şunları kaydetti:
“Gurur duyuyoruz. Teknolojide, bilimde, sanatta, sporda, edebiyatta, sivil toplumda, siyasette velhasıl hayatta tüm gayretlerinizle gurur duyuyoruz. Yaşadığımız deprem felaketinin ardından gece gündüz demeden kardeşlerinin yardımına koşan gençlerimizle gurur duyuyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki mazlum insanlar için, tüm canlar için yüreklerini ortaya koyan gençlerimizle gurur duyuyoruz. Tüm dünyaya emsal olan yüksek demokratik olgunluğunuzla gurur duyuyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatın her alanında olduğu gibi siyasette de gençlerimizi yüreklendirmesi ve hedeflerinin yolunu açmasıyla 14 Mayıs seçimlerinin sonucunda genç milletvekillerimiz Türkiye Büyük Millet Meclisimizde göreve başlayacaklar. Gençlerimizin enerjisiyle ve fikirleriyle milletimizin kalbi Meclisimiz daha da güçlenecek. Sevgili gençler, 28 Mayıs’ta gerçekleşecek olan cumhurbaşkanı seçimlerinde de tam katılımla demokrasimize güç vererek iradenizi sandığa yansıtacağınıza yürekten inanıyorum.”

 

Diyanet İşleri Başkanlığı:

“Bugün ay yıldızlı bayrağımızın altında özgürce yaşadığımız bağımsız güçlü Türkiye, kahraman ecdadımızın din, iman, vatan, millet ve mukaddesat uğruna verdiği şanlı istiklal mücadelesinin bir eseridir. Bu güzel eseri muhafaza ve müdafaa ederek milli ve manevi değerlerimizin ışığında geleceğe taşımak, bu cennet vatanda yaşayan bizlerin en büyük sorumluluğudur. Bu vesileyle başta cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurtuluş mücadelemizin bütün kahramanlarını saygı ve minnetle anıyoruz. Geçmişten bugüne dinimiz, vatanımız, milletimiz, ezanımız, bayrağımız, istiklal ve istikbalimiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimize ve ahirete irtihal eden gazilerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Aydınlık yarınlarımızın teminatı gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı gönülden kutluyor; birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi ilelebet daim ve baki kılmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.”

Bakan Kasapoğlu:

“Aziz Atatürk, 104 yıl önce işgale uğramış vatan topraklarını müdafaa için Samsun’a çıkışınız, ülkemiz ve milletimiz için bir dönüm noktası oldu. Çanakkale Muharebelerinde makes bulan hürriyet ateşi, Samsun’a 19 Mayıs 1919’da ayak basan bir avuç askerin gücüyle harlandı, perçinlendi. Asırlık bir çınar olarak yoluna devam eden ülkemiz bugün Türkiye Yüzyılı’nın eşiğindedir. Hiç şüphe yok ki; Türkiye’nin en büyük gücü ve teminatı pırıl pırıl gençleridir. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gençlerimizin her alanda kendisini geliştirmesi, üstün donanım ve başarıya erişmesi adına tüm imkanlarımızı seferber etmekteyiz. Biliyoruz ki; imkan ve potansiyel sahibi bir gençlik ülkesinin ve kendisinin istikbalini güçlü bir şekilde inşa edecektir. İşaret ettiğiniz muasır medeniyet hedefimiz doğrultusunda her alanda olduğu gibi sporda da uluslararası müsabakalarda pek çok başarı elde ettik. Cumhuriyetimizin 100. yılında, sporcularımızın üstün gayretleri ile kazanılan bu başarılar; asrın felaketini yaşayan milletimiz için büyük bir umut vesilesidir. Bu duygularla aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Zatialinizi ve kahraman silah arkadaşlarınızı rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhunuz şad olsun.”
Anıtkabir’in önünde gençlerle ve sporcularla hatıra fotoğrafı çektiren Kasapoğlu, ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104’üncü yılı olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı istiklal meşalesinin 104’üncü yılında aynı ruhla, aynı inançla ve azimle yarınlara yürüyoruz. Gençlerimizle birlikteyiz. Bugünlerimizin, yarınlarımızın teminatı gençlerimizle birlikteyiz ve gençlerimizin omzunda inşallah Türkiye Yüzyılı sporda, sanatta, bilimde, sanayide, teknolojide, her alanda güçlü bir yüzyıl olarak yükselecek ve biz de bugüne kadar olduğu gibi gençlerimizin önünü her alanda açmaya devam edeceğiz. Gençlerimiz sadece ülkemizin değil insanlığın umudu. Adalet anlayışıyla, inancıyla, gayretiyle, enerjisiyle güçlü bir gençliğimiz var. Gençlerimizle gurur duyuyoruz ve gençlerine, çocuklarına bir bayram armağan eden ülkeyiz. O da ayrı bir gurur vesilesi. Bu özel günde tüm milletimizin bayramını kutluyorum ve inanıyorum ki gençlerimizle birlikte Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında inşallah bu kutlama çok özel, farklı olacak ve yarınlar gençlerimizle birlikte daha aydınlık olacak.”

Bakan Koca:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “19 Mayıs söz konusu olunca 85 milyon hepimiz genciz. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayasıyla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “19 Mayıs 1919, istikbalimize yön verdiğimiz gün. Bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gün. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlerimize armağan ettiği bu günü, Milli Mücadele’nin 104. yılında, Türkiye Yüzyılı’nın eşiğinde kutluyor, başta Atatürk olmak üzere bütün Milli Mücadele kahramanlarını saygıyla, rahmetle anıyoruz. 19 Mayıs söz konusu olunca 85 milyon hepimiz genciz. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Bakanı Bozdağ:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, paylaştığı mesajla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı. Bakan Bozdağ mesajında, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Kurtuluş mücadelesinin başkomutanı ve kuruluşun mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve dua ile anıyorum. Geleceğimizin teminatı gençlerimize başarılar diliyorum” dedi.