#

Magazin

Kadir İnanır’ın hayatını kurtaran detay

Usta sanatçı Kadir İnanır, Beykoz’daki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış ve ameliyata alınmıştı. Ameliyatın ardından Kadir İnanır entübe edilmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün akşam sanatçı Kadir İnanır’ın sağlık durumu hakkında açıklamada bulundu.

Yeşilçam’ın usta sanatçılarından Kadir İnanır, geçtiğimiz pazar günü sabah saatlerinde evinde rahatsızlanarak hayat arkadaşı Jülide Kural’ın hiç vakit kaybetmeden 112’yi araması sonucu ambulansla Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

İnanır’ın şikayetlerinin inme tablosuyla uyumlu olması nedeniyle, 112 ekibi sanatçıyı evine en yakın ’inme merkezi’ olan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü.

Ambulans henüz yoldayken hastanenin acil servisi ve inme merkezi ekibi durumu hakkında bilgilendirildi ve ekip, hafta sonu olmasına rağmen hızla organize olarak hastanede hazır bekledi.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi yaptığı açıklamada, “Geldiğinde sağ tarafında bir felç vardı, şuuru kapalıydı. Beyni besleyen ana damarda bir tıkanıklık tespit edildi. İlk iki saat içerisinde çok başarılı bir işlem gerçekleştirildi. Tıkalı damardaki pıhtı alındı.Beynin beslenmesi sağlandı. Ancak yoğun bakıma alındı doğal olarak. Entübe olarak yoğun bakımımızda izleniyor. İlk 24-48 saat içerisinde bir uyandırılma yapılmayacak. Gelişebilecek komplikasyonlar, yeni bir kanama olmadığı müddetçe inşallah olmayacak çünkü işlem çok başarılı çünkü” demişti.

Son olarak Sağlık Bakanı Koca, hastanede tedavisi süren sanatçı Kadir İnanır hakkında sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, şu bilgiyi paylaştı:

“70 YILLIK MÜCADELEM BU” 

“24 Mart Pazar günü Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine getirilen Kadir İnanır, tıkalı olan beyin damarı açıldıktan sonra, uyutularak yoğun bakımda gözlem altına alınmıştı. Sayın İnanır, bugün 20.00 itibarıyla uyandırılmış fakat vücudu bunu henüz tolere edemediği için entübe durumdan çıkarılamamıştır.Motor hareketleri başlayan ve genel durumu iyiye giden hastamızın tedavisine yoğun bakımda devam ediliyor. Uyandırma süreci sürüyor. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.”