#

Muğla

Fethiyeli öğrenciler dereceyle döndü

Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği yarışmada Fethiye’den iki öğrenci derece aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Sıfır Atıkla Sanat Yarışması” dikkat çekti. Çevresel farkındalık ve sıfır atık bilincini artırmak amacıyla gerçekleştirilen yarışmada, Bodrum’dan birinci çıkan öğrenci grubunun ardından, Fethiye’den iki öğrenci il ikincisi ve üçüncüsü olarak öne çıktı.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda öğrenim gören öğrencilerin hazırladıkları Sıfır Atıkla Sanat Yarışması’na katılan eserlerin, yarışma şartnamesine göre il değerlendirmesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi ve ilk üç dereceye giren eser sahibi öğrenciler belirlendi.

Buna göre Bodrum-Gündoğan Fahriye Ilıcak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Fatih Aydın, Arda Ulus ve İlayda Kırsaçlı’dan oluşan grup, yarışmanın il birincisi oldu. Fethiye-Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Zerin Çiftçi il ikincisi, aynı okuldan Ela Sönmez ise il üçüncüsü olarak yarışmayı tamamladı. Sıfır Atıkla Sanat Yarışması’nda birinci olan eser, Türkiye genelinde yapılacak değerlendirmede Muğla’yı temsil edecek.

Yarışma sonuçlarına ilişkin yapılan açıklamada, “Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyor, yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Gençlerimizin çevre bilincini artırarak, sıfır atık hedefine katkıda bulunmaları bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir” ifadelerine yer verildi.