#

Bursa

Bursa’nın Fidan Deposunda Hasat

Sanayi Ve Turizmde Olduğu Kadar Tarımda Da Hem Yurtiçi Hem Yurtdışı Pazarında Önemli Bir Yere Sahip Bursa’da, Süs Bitkileri Ve Meyve Fidanlarının Üretimi Kestel İlçesinde Kooperatifler Tarafından 12 Ay Boyunca Sağlanıyor. 10 Bin Dekar Alanda Üretilen Meyve Fidanları Ve Dış Mekan Süs Bitkileri Yıllar Süren Bakımlarının Ardından Pek Çok Ülkeye İhraç Ediliyor.

İpekböceği Yetiştiricilinde Kullanılması Amacıyla İlk Olarak 1939 Yılında Dut Fidanı Üretimi İle Fidancılık Sektörüne Adım Atan Bursa’nın Kestel İlçesi, Yıllar İçerisinde Çeşitliliğini De Artırarak Bugün Adeta Bursa’nın Fidan Deposuna Dönüştü.

Kestel’de Bulunan Yaklaşık 300 Fidan Üreticisi, 2000 Yılında Kurulan Kestel Süs Bitkileri Ve Meyve Fidancılığı Üretim Ve Pazarlama Kooperatifiyle; Yunuseli, Yenişehir, İnegöl, Kestel Ve Gürsu İlçelerindeki Geniş Alanlarda Sektördeki Üretimin Büyük Çocuğunluğunu Göğüslüyor.

10 Bin Dekar Alanda Üretim Yapan Kooperatif, Yıllık 2 Milyon Muhtelif Çeşitlerde Meyve Fidanı Üretimi Ve 10 Milyon Adet Dış Mekan Süs Bitkisi Üretimi Yapıyor.

Fidan Ve Fide Dikimindeyse Toprağın Uyumu Ve İklim Koşulları Oldukça Önemli…Sektörün Gelişmesi Ve Kaliteli Bir Üretim İçin Destek Beklediklerini De İfade Eden Ziraat Mühendisi Sibel Ayaz, Doğrudan Temin Ya Da Sözleşmeli Üretim Anlaşması Talebinde Bulundu.

 

 

 

 

 

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın