#

Haber

11 kişinin can verdiği çöken bina için korkunç iddia!

İstanbul Kartal’da çöken ve 11 kişinin ölümüne yol açan 3 katı kaçak binanın taşıyıcı kolonlarının kesildiği ileri sürüldü.

İstanbul Kartal’da çöken 3 katı kaçak binanın taşıyıcı kolonlarının kesildiği ileri sürüldü. Zemin kattaki tekstil atölyesini yan dükkanla birleştirmek için yapılan yıkım sırasında, binanın sürekli sallandığı ve pencere camlarının kırıldığı öğrenildi.

İstanbul Kartal’da çöken binanın enkazındaki arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak’ta önceki gün çöken Yeşilyurt Apartmanı’nın enkazındaki çalışmalar gece boyu aralıksız devam etti. Şu ana kadar 11 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 13 kişi de yaralı olarak kurtarıldı. Enkazdan sağ çıkarılan vatandaşlar hastanede tedavi altına alınırken, kurtarma çalışmaları ise 5-6 noktada sürüyor.

ÖLENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Çöken binada hayatını kaybeden 11 kişiden 7’sinin isimleri belirlendi. Bu kişilerin, aynı aileden Erdoğan ve kızları Eslem (18) ile Ecrin Alemdar (11), Mustafa ile eşi Safiye, halası Saime ve annesi Safiye Alemdar olduğu öğrenildi. Enkazdan yaralı olarak kurtarılanlar ise şöyle: Azra Havva Tekgöz (5), Hilal Tuana Alemdar (13), Halil İbrahim Alemdar (23), Adem Alemdar (47), Hatice Ali Efendioğlu (81), Adile Oral (77), Nazan Tekgöz (37), Güler Yılmaz (56), Bahriye Aktar (75), Tayyip Mahmut Alemdar (9), Ali Alemdar (75), Hüsniye Yaman (59), Leyla Yaman (63).