#

Gündem

“Yapılan artışların eriyip gitmesine rıza gösteremeyiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüksek enflasyonun ve hayat pahalılığının maliyet artışları dışındaki fırsatçılığa ve psikolojik sebeplere dayalı sebeplerini ortadan kaldırmak için yoğun çaba harcadıklarını belirterek, “Yılbaşından itibaren işçi, memur, emekli maaşlarına yapılacak artışların fırsatçıların aç gözlülüğü sebebiyle kısa sürede eriyip gitmesine rıza gösteremeyiz. Önümüzdeki aylarda enflasyonun adeta tepetaklak aşağı ineceğine beraberce şahit olacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılı 2023’ü diğer sevinçler yanında hayat pahalılığı belasından kurtuluşumuzun da dönüm noktası haline getirelim istiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) partisinin grup toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz cuma günü TBMM Genel Kurulunda kabul edilen 2023 yılı merkezi yönetim bütçesinin Türkiye’ye ve vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay’ın 21 Ekim’deki sunuşu ile başlayan bütçe müzakereleri komisyonlarda 36 gün, genel kurulda 12 gün boyunca sürdü. Bu süreç boyunca söz alan 262 milletvekili, değerlendirmeleri ile bütçe görüşmelerinde bilfiil yer aldı. Sonuçta yaklaşık 4,4 trilyon lira gideri ve 3,8 trilyon lira geliri olan bir bütçeyi ülkemize kazandırdık. Hükümetlerimizin 20. ve cumhuriyetimizin 100. yılı bütçesinin ilk hazırlık aşamalarından kanunlaşmasına kadar geçen sürede emeği, katkısı olan herkesi tebrik ediyorum” dedi.

“Önümüzdeki dönemde Karadeniz doğal gazını, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin ilk ünitesini vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız”

Enerjide kurulu gücü üç katından fazla artırarak 103 bin megavatın üzerine çıkardıklarını belirten Erdoğan, “Yerli ve yenilenebilir kurulu gücümüzü hızla geliştirerek yüzde 65 seviyesine yükselttik. Avrupa şu anda doğal gazda felaketler yaşıyor. Doğalgazı 81 il dahil 685 yerleşim yerimize yaygınlaştırdık. Önümüzdeki dönemde Karadeniz doğal gazını, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin ilk ünitesini vatandaşlarımızın hizmetine sunacak, yeni keşifler ve yatırımlarla enerjide dışa bağımlılığımızı tamamen ortadan kaldırana kadar çalışacağız. Sanayide verdiğimiz destekte ve yaptığımız altyapı yatırımları ile sadece organize sanayi bölgelerimizdeki işletme sayısını 11 bin seviyesinden 56 bine, buralardaki istihdamı 415 binden 2,3 milyona çıkardık. Savunma sektörü başta olmak üzere pek çok alanda dünya çapında rekabet gücü kazandık. Önümüzdeki dönemde üretimi ve ihracatı teşvik ederek sanayimizi orta ve yüksek teknoloji ağırlıklı bir yapı ile daha da güçlendireceğiz” dedi.

“TOKİ vasıtası ile 1 milyon 170 bin konutun altyapısını, çevre düzenlemesini, sosyal tesisleri hizmete sunduk”

Şehircilikte TOKİ vasıtası ile 1 milyon 170 bin konutun altyapısını, çevre düzenlemesini, sosyal tesisleri hizmete sunduklarını belirten Erdoğan, “Millet bahçeleri ile şehirlerimize yeni hayat alanları kazandırdık. Atık su arıtma ve katı atık düzenleme tesisleri ile çevreyi koruduk, iklim değişikliği ile mücadeleyi başlattık. Önümüzdeki dönemde 500 bin konut, 1 milyon konut amaçlı arsa, 50 bin iş yeri kampanyası ile milyonlarca insanımızı ev ve iş yeri sahibi yapmayı, iklim değişikliğine karşı ülkemizi hazırlamayı sürdüreceğiz. Tarımda bu sektörün milli hasılasını 37 milyar liradan yaklaşık 677 milyar liraya çıkardık. 716 yeni baraj, 615 yeni hidroelektrik santrali, 299 yeni içme suyu tesisi, bin 614 yeni sulama tesisi inşa ettik. Arazi toplulaştırma ile verimi artırdık” dedi.

“Önümüzdeki aylarda enflasyonun adeta tepetaklak aşağı ineceğine beraberce şahit olacağız”

Erdoğan, yüksek enflasyonun ve hayat pahalılığının maliyet artışları dışındaki fırsatçılığa ve psikolojik saiklere (sebeplere) dayalı sebeplerini ortadan kaldırmak için yoğun çaba harcadıklarını belirterek, “Yılbaşından itibaren işçi, memur, emekli maaşlarına yapılacak artışların fırsatçıların aç gözlülüğü sebebiyle kısa sürede eriyip gitmesine rıza gösteremeyiz. Artık hep birlikte önceliği milletçe ortak geleceğimize vermek mecburiyetindeyiz. Ülkemizin hedeflerine ulaşmasının önünde enflasyonu hızla belirlediğimiz seviyelere düşürme dışında bir engel kalmamıştır. Önümüzdeki aylarda enflasyonun adeta tepetaklak aşağı ineceğine beraberce şahit olacağız” dedi.

“Yılı 2023’ü hayat pahalılığı belasından kurtuluşumuzun dönüm noktası haline getirelim istiyoruz”

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Cumhuriyetimizin 100. yılı 2023’ü diğer sevinçler yanında hayat pahalılığı belasından kurtuluşumuzun da dönüm noktası haline getirelim istiyoruz. Bunu da ancak işvereni ile çalışanı ile esnafı ile üreticisi ve tüketicisi ile 85 milyon hep birlikte göstereceğimiz dirayetli, sabırlı vakarlı duruşla yapabiliriz.”

“Milletimiz en güzel cevabı sahada verecektir”

“Bir olarak, iri olarak, diri olarak, kardeş olarak, hep birlikte Türkiye olarak, ülkemizi dünyada hak ettiği seviyeye çıkarmanın eşiğine geldik” diyen Erdoğan, “Geçmişte darbelerle vesayetle terörle nice kirli oyunlarla milletçe hep ertelemek zorunda kaldığımız hayallerimizle aramıza bu defa kimseyi sokmayacağız. Bir edebiyatçımızın dediği gibi: Bilmek yetmez, bilgimizi kullanmalıyız. Söylemek yetmez, yapmalıyız. Ülkemizin son bir asırlık tarihindeki bu inkarı mümkün olmayan gerçeklerden hareketle üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirme vebalinden hiçbirimiz kaçamayız. Milletimiz, gerçekten geçmişte defalarca seyrettiği bir filmin sanki hiç olmamış, hiç yaşanmamış gibi yeniden karşımıza çıkaranlara en güzel cevabı sahada verecektir” dedi.

“Herkesin birbirinin arkasından iş çevirdiği garip masaya (altılı masa) bu millet geleceğini teslim etmez”

Altılı masayı hedef alan Erdoğan, “Bu ülkenin her bir ferdi, bize ve müktesebatı söylemi, duruşu, önündeki arkasında ortakları ile altılı masa denilen yıkık dökük yapıya baktığında geleceği için kime güvenebileceğini gayet iyi bilir. Daha ‘Bismillah’ demeden altı kafadan altı ayrı sesin çıktığı, herkesin birbirinin arkasından iş çevirdiği, kimsenin kimseye itimadının olmadığı, kavganın gürültünün, kumpasın ayyuka yükseldiği bir garip masaya bu millet geleceğini teslim etmez” diye konuştu.

“Bay Kemal oğluna sahip çık, o kendisine başka ebeveynler arama peşinde”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilmesine değinen Erdoğan, “Geçtiğimiz hafta hakimlere hakaret iddiası ile yani siyasi duruşuyla değil bireysel eylemi sebebiyle ceza alan bir şahıs (İBB Başkanı Erkem İmamoğlu) hakkında sergilenen tuhaf tavırlar bile tek başına masa efradının perişanlığını göstermeye yeterlidir. Yasak kararını akıl almaz bir sevinçle kucaklaşarak, çak yaparak, bayram havası ile kutlayanları mı ararsınız, bu konuda yapılan mitingi sosyal medyadan duyduğunu söyleyen genel başkanlar mı ararsınız, daha bitmemiş bir yargı kararı üzerinden siyasi mühendislik hesapları yapanlar mı ararsınız, yine hakimlere hakaret gibi bireysel bir suç ile ilgili yargılamayı ülkemizin siyasetini yönlendirmek için kullanan yabancılar mı ararsınız? Maşallah tekmili birden ortaya döküldü. CHP’nin başındaki zat, birbirlerinin neredeyse gözünü oyma derecesine gelen şahısla ilgili çıkmış ne diyor? ‘Biz baba-oğlu gibiyiz.’ Bunları duyunca doğrusu biz de içimizden ‘Bay Kemal oğluna sahip çık, o kendisine başka ebeveynler arama peşinde’ demeden duramadık. Şaka bir yana altılı masanın da yanında yöresinde kendine yol açmak için dolananların da ne yaptıkları, ne dedikleri, nereye gittikleri, hangi oyunu çevirdikleri bizi ilgilendirmiyor. Biz, kendi işimize bakacağız. Bizim işimiz var ya. Yapmamız gereken daha çok şeyler var” ifadelerini kullandı.