#

Teknoloji

Yapay zeka test oluşturacak

YouTube, eğitim videolarını izleyen kullanıcıların konuyu daha iyi pekiştirebilmeleri için yapay zeka tarafından test oluşturan yeni bir özelliği test ediyor.

YouTube, mobil uygulaması için yapay zeka tarafından oluşturulan kısa testler deneyerek izleyicilerin eğitim videolarında daha fazla bilgi edinmelerine yardımcı olmayı hedefliyor.

Yapay zeka tarafından oluşturulan testler sayesinde kullanıcılar YouTube’da her videonun belirli bir konuyu ne kadar iyi kapsadığını anlamasına yardımcı olacak.

Sınav özelliği, ana sayfa akışında son izlenen videoların altında bağlantılar olarak görünecek ve İngilizce içeriğin belirli bir bölümü için kullanılabilecek. YouTube’un bu özelliğin devam edip etmeyeceği konusunda henüz bir karar vermediği belirtiliyor.

YouTube, uzun süredir kullanıcıların yeni şeyler öğrenmek için gittikleri bir platform olarak tanınıyor.

TED-Ed ve HowToBasic gibi eğitici hesaplar, sırasıyla 18.8 milyon ve 17.3 milyon aboneye sahip popüler eğitim YouTube kanalları arasında yer alıyor.

Ayrıca birçok öğretmen, eğitim içeriği oluşturmak veya öğrencileri için videolar keşfetmek ve paylaşmak için YouTube’a içerik üretiyor.

Dolayısıyla, bir konu hakkında gerçekten daha fazla şey öğrenmek isteyenler için yeni sınav özelliği, konuyu daha derinlemesine anlama konusunda etkili bir yol olabilir.

Bu yılın başlarında YouTube, Crash Course ve Arizona State University ile iş birliği yaparak üniversite öğrencilerine ücretsiz olarak erişilebilen dört kursu içeren “Study Hall” girişimini başlattı.

Crash Course, John ve Hank Green tarafından yönetilen bir kanaldır ve 14.8 milyon aboneye ve yaklaşık 1.6 milyar görüntülemeye sahiptir.

Ayrıca, YouTube, üç aşamalı reklam engelleme politikası ve Premium aboneler için yeni bir kilit ekranı gibi özellikleri de test etmektedir.