#

Teknoloji

Windows 10 Bilgisayarda MAC Adresi Nasıl Değiştirilir?

Windows 10 MAC adresi değiştirme basit ama masaüstü bilgisayar farklı, dizüstü bilgisayar yani laptoplarda farklıdır.

Windows 10 mac adresi değiştirme işlemi için biraz teknik bilgi gerekli ama zor değil. Yani herkes, aşağıdaki adımları sırası ile takip ederek yapabilir. Bu işlemi masaüstü bilgisayar ile dizüstü bilgisayar (laptop) olarak 2 farklı şekilde anlatacağız. Çünkü masaüstü PC’de herhangi bir program gerekmezken laptoplarda küçük bir program gerekli. Windows 10 Bilgisayarda MAC Adresi Nasıl Değiştirilir?

Windows 10 Masaüstü Bilgisayarda MAC Adresi Değiştirme

Masaüstü bilgisayarlarda program olmadan MAC adresi değiştirebilmenin nedeni kablolu bağlantı olması. Eğer Wi-Fi yani kablosuz bir bağlantı olması halinde programa ihtiyaç vardır. Şimdi mac adresini nasıl değiştirebileceğimize bakalım.

1 – Bilgisayarınızın ekranındaki “Bu bilgisayar” simgesine sağ tıklayıp “Yönet” seçeneğini seçin.

2 – Sol menüden “Aygıt Yöneticisi” yazısına tıklayın ve sonrasında “Ağ bağdaştırıcıları”seçeneğinin yanındaki ok simgesine tıklayarak içindekileri görünür yapın. Bizim bilgisayar laptop olduğu için iki adet seçenek çıktı. Ama kablo ile internete bağlanan masaüstü bilgisayarlarda bir adet seçenek olacak.

3 – “Realtek PCIe FE Family Controller” seçeneğine çift tıklayın.

4 – Çıkan yeni pencerede “Network Address” yazısına tıklayın. Böylece pencerenin sağ bölümünde MAC adresi görünecek. Buradan 12 adet harf veya rakamdan oluşan bir MAC adresi girin. Son olarak “Tamam” butonuna tıklayın.

Windows 10 Dizüstü Bilgisayarda (Laptop) MAC Adresi Nasıl Değiştirilir?

Laptoplarda yani kablosuz olarak internete bağlananlar bilgisayarlarının MAC adresini değiştirmek için maalesef bir program kullanmak zorundalar. Ama bu program çok küçük ve basit. Bu programın ismi Technitium MAC Address Changer. Şimdi bu program ile mac adresini nasıl değiştirilir bakalım.

1 – İlk olarak BURADAN programı indirin. Ama Download butonuna tıkladığınızda çıkan seçneklerden “Direct Download” seçeneğini seçin.

2 – Programı indirdikten sonra yükleyin.

3 – Programı açtığınızda karşınıza bir pencere çıkacak. Burada en üstte Wi-Fi ve Ethernet seçeneklerinin tikleri işaretli olsun.

4 – Pencerenin altında ise Mac adresi değiştirebileceğiniz yer var. İsterseniz buraya kendiniz bir mad adresi yazabilirsiniz. Ya da isterseniz “Random MAC Address” butonuna tıklayarak programın rastgele bir mac adresi oluşturmasını isteyebilirsiniz.

NOT: EĞER ESKİ MAC ADRESİNE DÖNMEK İSTERSENİZ PENCERENİN EN ALTINDAKİ “Restore Original” BUTONUNA TIKLAYIN.

Hepsi bu kadar.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın