29 Aralık 2025’te tutuklanan Veyis Ateş, İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında hakim karşısına çıktı.
Aynı soruşturma kapsamında tutuklanan Habertürk TV eski Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ise 10 Eylül’de ilk kez hakim karşısına çıkacak. Ersoy, Ateş’in duruşmasına tanık sıfatıyla SEGBİS üzerinden katıldı.
Veyis Ateş suçlamaları reddetti
Savunmasını yapan Ateş, uyuşturucu suçlamalarını kabul etmedi.
Ateş, yıllarca uyuşturucu kullanan kişilerin haberlerini sunduğunu belirterek, “Uyuşturucu kullanan insanların haberlerini yıllarca sunmuş bir insan olarak neden böyle bir suç işleyeyim?” ifadelerini kullandı.
Mehmet Akif Ersoy’un kendisi hakkında yalan beyanda bulunduğunu öne süren Ateş, Ersoy’un etkin pişmanlık kapsamında verdiği ifadede kendisini suçladığını savundu.
Ateş, Ersoy’un kendisini uyuşturucu kullanmaya başlatmakla suçladığını belirterek bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.
“Bu şekilde ifade vermek zorundaydım”
Ateş, savunmasında Silivri’deki avukat görüşü sırasında Mehmet Akif Ersoy ile karşılaştığını ve Ersoy’un kendisinden özür dilediğini iddia etti.
Ateş, Ersoy’un kendisine, “Bu şekilde ifade vermek zorundaydım, hakkını helal et” dediğini öne sürdü.
Ersoy’un bu ifadeyi, kendisinin de başka bir davaya dahil edilmesini engellemek amacıyla verdiğini söylediğini iddia eden Ateş, suçlamaların kendisine iftira niteliğinde olduğunu savundu.
Veyis Ateş tahliye edildi
Savunmaların ardından İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti kararını açıkladı.
Mahkeme, tutuklu sanık Veyis Ateş’in tahliyesine karar verdi.
Duruşma 27 Ekim’e ertelendi. Ateş hakkındaki yargılama, tutuksuz olarak devam edecek.








