#

Genel

Usta öğreticilere HEMBA semineri verildi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından usta öğretici ve vatandaşlara Halk Eğitim Merkezleri Bilişim Ağı (HEMBA) hakkında bilgilendirme yapıldı.

Silopi Koç İlkokulunda düzenlenen seminerde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Osman Bilen, HEMBA hakkında sunum yaptı. Bilen, HEMBA’nın amacının kursiyerlerin uzaktan senkronize bir şekilde kurs almalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Bilen, “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü eğitimlerin, uzaktan eğitim yoluyla alınmasını sağlamak için Halk Eğitim Merkezleri Bilişim Ağı altyapısını kurdu. Şu an onlarca kurs modülü HEMBA sisteminde mevcut. Vatandaşların ihtiyaç duydukları bütün kurslarda bu kursları e-devlet şifresiyle alabilirler. E-devlet üzerinden giriş yaptıktan sonra video içeriklerini, kurs işlemlerini ve süreci tamamladıktan sonra kurs sertifikasını e-devlet üzerinden alabilirler. Vatandaşlarımız hangi amaç doğrultusunda kendilerini yetiştirmek ve o alanda belge almak istiyorsa HEMBA üzerinden eğitimlerini tamamladıktan sonra belgeyi istedikleri şekilde istedikleri saatte ev rahatlığında alabilirler. Vatandaşlarımızı hiç bir zaman yalnız bırakmayan ve her zaman yanımızda olan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüze, Milli Eğitim Bakanlığımıza, mülki daire amirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Seminerin sonunda soru cevap kısmına geçildi.