#

Türkiye

Türkiye’den Azerbaycan’a destek

Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne yapılan hain saldırıya Türkiye’den tepki yağdı.

Türkiye’de, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan hain saldırıya karşı sosyal medyadan tepkiler çığ gibi büyüdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum”

Türkiye can dostu ve kardeşi Azerbaycan’ın yanındadır” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan saldırıyı kınadı. Erdoğan paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan, bir güvenlik amirinin şehit edildiği menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Azerbaycanlı kardeşlerimize başsağlığı dileklerimi iletiyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türkiye can dostu ve kardeşi Azerbaycan’ın yanındadır.”

Kemal Kılıçdaroğlu: “Azerbaycan yalnız değildir”

“Dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan’ın İran Büyükelçiliğine yapılan hain saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden Büyükelçilik görevlisine Allah’tan rahmet, Can Azerbaycan’a başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Azerbaycan yalnız değildir.”

Fahrettin Altun: “Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne yapılan hain saldırıyı şiddetle kınıyorum”

“Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne yapılan hain saldırıyı şiddetle kınıyorum. Şehit olan kardeşimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve kardeş Azerbaycan halkına başsağlığı diliyor, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Başın sağ olsun Azerbaycan. “
Fuat Oktay: ” Can Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan hain saldırıyı lanetliyorum”
“Can Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan hain saldırıyı lanetliyorum. Saldırıda şehit olan güvenlik görevlisine Allah’tan rahmet, ailesi ve Azerbaycan halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Azerbaycan ile her zaman bir ve beraberiz”