#

Gündem

Squid Game dizisi gerçek oluyor

Squid Game’in reality show versiyonunun yapılacağı duyuruldu. Dijital video platformu Netflix, Güney Kore yapımı Squid Game adlı diziden esinlenen bir yarışma programı için katılımcı başvurularını almaya başladı. Yarışmada, tıpkı dizideki gibi 456 oyuncu yer alacak. Ancak bu yarışmada dizideki gibi hayatını kaybeden olmayacak.

Netflix’te en çok izlenen yapımlar arasında olan Squid Game adlı dizi gerçek oluyor.

Platform, gelmiş geçmiş en büyük reality show olacağını iddia ettiği programa yeşil ışık yaktı.

Yarışmanın ismiyse Squid Game: The Challenge olarak belirlendi.

Reality Show’da 456 oyuncu yarışacak.

Elenenlerin öldüğü dizinin aksine, yarışmada kaybedenleri bekleyen en kötü senaryo, 4 milyon 560 bin dolarlık ödülü alamayacak olmaları.

Yarışmanın ilk sezonu 10 bölümden oluşacak, tıpkı dizideki gibi çocukluk oyunları yer alacak. Yarışmada bu oyunlara bazı eklemeler de yapılacak.

Squid Game, 2021’in ekim ayında yayına girdi. Kısa sürede en çok izlenenler listesinde zirveye yerleşti. Dizide, geçim sıkıntısı yaşayıp, 39 milyon dolarlık ödülü kazanmak için yarışmaya katılan kişilerin serüveni anlatılıyor. Kaybedenlerse yarışmadan elenmelerinin bedelini canlarıyla ödüyor.

Netflix ayrıca dizinin ikinci sezonu için de onay verildiğini açıklamıştı.

Dizinin senarist, yapımcı ve yönetmeni Hwang Dong-hyuk “Dizinin ilk sezonunu hayata geçirmek 12 yıl aldı ama en popüler dizi olması sadece 12 gün sürdü” demişti.