#

Teknoloji

Spotify’da kayıpsız ses dönemi

Spotify, “Supremium” adını verdiği yeni bir ödeme planıyla kullanıcılarına “Kayıpsız Ses” özelliğini sunmayı planlıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar CD kalitesinde müzik dinleyebilirken, müzik geçişlerinde herhangi bir gecikme yaşamıyor. Spotify, yakında duyurmayı planladığı HiFi özelliği ile müzik deneyimini daha yüksek ses kalitesiyle kullanıcılarıyla buluşturmayı hedefliyor.

Spotify, daha önceden HiFi özelliğini 2021’in sonuna kadar premium olarak piyasaya sürmeyi planladığını duyurmuştu.

Apple Music ve Amazon Music’in ekstra ücret ödemeden bu özelliği kullanıcılarına sunmasının ardından Spotify, bu özelliği çıkartmayı ertelediğini bildirdi.

Bloomberg’in haberine göre, Spotify’ın HiFi özelliğini kullanıcılar ile yakında buluşturacağı ancak bu özelliğin “Supremium” adı altında daha farklı bir ödeme planı ile sunulacağı öne sürüldü.

Ayrıca haberde Spotify’ın aylık belirli sayıda kitap aracılığıyla normal Premium teklifini genişletebilir. Sesli kitaplar şu anda yalnızca bireysel satın alımlar yoluyla Spotify’da mevcut.

Henüz Supremium’un fiyatlandırmasıyla ilgili bir açıklama yapılmasa da şu anda Spotify Premium’un aylık 29,99 TL üyelik ücreti bulunuyor. Öğrenci üyeliğinde ise 14,99 TL’lik bir fiyat tarifesi varken, Aile, 49,99 TL, sadece iki kişinin kullanabileceği Duo özelliği ise 39,99 TL üzerinden satılıyor.