#

Teknoloji

Spotify Premium 2020 Ücreti Ne Kadar Olacak?

Dünyanın en çok kullanılan uygulamalarından biri olan ve online müzik sektöründe zirvede yer alan Spotify fiyatlarını güncelledi. Yeni ücretler 2020’nin ocak ayından itibaren geçerli olacak. Spotify premium 2020 Ücretleri Ne Kadar Olacak? İşte Spotify’ın yeni üyelik fiyatları…

Milyonlarca kullanıcısına sunduğu hizmetle dünyanın her yerinde dinlenebilen Spotify, ücret değişikliğine gitti. Zamlı tarifelerini açıklayan teknoloji devi; öğrenci, bireysel ve aile üyeliklerinin yeni fiyatlarını duyurdu.
Apple Music, Tidal ve Deezer gibi alternatiflere rağmen müzik uygulamaları pazarında zirveyi koruyan Spotify, ücretli yani ‘premium‘ üyelik paketlerine zam yaptı.
Spotify Premium’un yeni fiyatları, Ocak 2020’den itibaren geçerli olacak.
Yaşanacak fiyat artışını mevcut abonelerine e-posta yoluyla bildiren Spotify, resmi internet sitesinde henüz güncel fiyatları açıklamadı.
Yaşanan zamla birlikte öğrenci üyelikleri 2 TL, bireysel üyelikler 4 TL, aile üyelikleri ise 6 TL yükselecek.

2020 Spotify Premium Fiyatları Ne Kadar?

  • Öğrenci: 8,99 TL/ay (Eski fiyat 6.99 TL)
  • Bireysel: 17,99 TL/ay (Eski fiyat 13.99 TL)
  • Aile: 26,99 TL/ay (Eski fiyat 20.99 TL)
  • Yıllık: 215,85 TL (Eski fiyat 167,85 TL)

Eğer önümüzdeki yıl yükselen fiyatlarla aboneliğinizi sürdürmek istemiyorusanız, zamlar gelmeden 48 TL daha uyguna fiyatlı olacak yıllık abonelik paketini alabilirsiniz.

Spotify Premium’da yaşanan fiyat artışının olası nedeni:

Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren Dijital Hizmet Vergisi, ülkemizde dijital hizmet sunan hemen hemen her şirketin ödemeye başladığı bir vergi oldu. Bu vergi nedeniyle şirketlerin kasasından daha fazla para çıktığı için tüketiciye yansıyan hizmet bedelleri, abonelik ücretlerinde artışlar yaşanabilir.

Spotify, muhtemelen uzun zamandır değişmeyen fiyatlarını vergi düzenlemesinden sonra değiştirme kararı aldı. Firmadan firmaya bu inisiyatif değişebilse de Netflix ve benzeri ücretli hizmet sunan platformların fiyatlarını yakın zamanda yükselmesi oldukça doğal görünüyor.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın