#

Gündem

Sosyal medya bu skandalı konuşuyor

Katıldığı bir televizyon programında 13-16 yaşlarındaki kız çocukları için yaptığı açıklamalarla büyük tepki çeken Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven hakkında bağlı bulunduğu üniversitesi hukuki süreç başlattı.

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde görevli öğretim üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven katıldığı bir televizyon kanalında yaptığı açıklama sosyal medyada tepkilere neden oldu.

“12-17 yaşındaki çocukların mükemmel vücudu var bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş” açıklaması üzerine İstanbul Aydın Üniversitesi İzmir Ege Bölge Temsilciliği Twitter hesabından yaptığı açıklamada Prof. Özgüven hakkında hukuki süreç başlatıldığını duyurdu.

Üniversiteden yapılan açıklama şu şekilde;

Üniversitemizde görev yapmakta olan Prof. Dr. Kutluk Özgüven’in, katıldığı televizyon programında yaptığı açıklama şahsi düşünceleri olup; kâbul edilmesi mümkün değildir. Kendisini şiddetle kınıyoruz. Söz konusu personel hakkında hukukî süreç başlatılmıştır. Kamuoyuna duyurulur !
Prof. Dr. Kutluk Özgüven’in, katıldığı televizyon programında, İstanbul Aydın Üniversitesi’nin felsefesine tamamen zıt ve kabul edilmesi mümkün olmayan açıklamalarından dolayı üniversitemiz ile ilişiği kesilmiştir. Kamuoyuna duyurulur.