#

Teknoloji

Sökülen tabelaya polis engeli

Twitter’ın San Fransisco’da genel merkezinin binasındaki tabela sökülürken, yaşanan iletişim probleminden dolayı polisler alana gelerek çalışmayı durdurdu. Şehrin Yapı Denetim Departmanı, tabelanın değişebilmesi için inşaat ruhsatı alınmasının gerektiğini vurguladı.

Elon Musk, dün (24 Temmuz Pazartesi) Twitter’ın ismini ve logosunu “X” harfiyle değiştirmesinin ardından şirketin genel merkezindeki tabelayı da söktürdüğü görüldü.

Şirketin 2012’den beri genel merkez olarak kullandığı binanın duvarındaki tabelada yer alan harflerin birçoğunun sökülüp yerde toplandığı görüldü.

San Francisco polis memurları işçilerle konuşmasının ardından alandaki çalışmalar durduruldu ve tabelanın 10. Cadde tarafındaki “Twitter” kelimesinden geriye sadece “er” harfleri kaldı, kuş logosu da yerinde duruyor. Tabelanın yan tarafına ise henüz dokunulmadığı kaydedildi.

San Francisco Yapı Denetim Departmanı, mevcut bir tabelayı değiştirmek için izin gerekip gerekmediği konusunda Şehir Planlama Departmanından açıklama beklediğini söyledi.

Yapı Denetim Departmanı’ndan bir sözcü “Tabelanın kaldırılması ya da yerinin değiştirilmesi için inşaat ruhsatı alınması gerekiyor,” dedi.