#

Antalya

Saraybosna’da Antalya OSB rüzgarı esti

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sanayicileri, Bosna Hersek’te ülkenin önde gelen iş adamları ile 168 yüz yüze görüşme yaparak, muhtemel iş birliktelikleri, yeni ihracat anlaşmaları ve yatırım fırsatlarını değerlendirdi.

Her sene dünyanın dört bir yanına karma ticaret heyeti programları düzenleyen Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, bu kez rotasını Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’ya çevirdi. Bölge sanayicileri ve firmaların üst düzey yetkililerinden oluşan 34 kişilik heyet, ülkenin önde gelen iş adamları ile 168 yüz yüze görüşme gerçekleştirerek, muhtemel iş birliktelikleri, yeni ihracat anlaşmaları ve yatırım fırsatlarını değerlendirdi.

Ekonomik ve sosyolojik durum hakkında bilgi aldılar

Dört gün süren programın ilk gününde Saraybosna Büyükelçiliği’ni ziyaret eden heyet, Ticaret Müşaviri Atalay Aydoğdu ve Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin’den ülkenin ekonomik, sosyolojik, siyasi durumu ve Türkiye ile olan ilişkileri hakkında bilgi aldı. Programın ikinci gününde Bosna Hersek Federasyonu Ticaret ve Sanayi Odası’nda temaslarda bulunan heyet, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Fonları Direktörü Emir Pasic, Oda Başkanı Mirsad Jasarspahic ve Ticaret Bakanı Amir Hasicevic ile kapsamlı bir toplantı gerçekleştirip, ülkede yapabilecekleri yatırımlarla ilgili istişarelerde bulundu. Toplantının ardından ülkenin en büyük markalarından olan Klas Sarajevo fabrikasını ziyaret eden heyet, As Holding CEO’su Madzid Avdagic’in ev sahipliğinde üretim bandında incelemelerde bulundu.

Programın son gününde ülkenin önde gelen iş adamları ile yüz yüze görüşmeler yapan Antalyalı sanayiciler, muhtemel iş birliktelikleri, yeni ihracat anlaşmaları ve yatırım fırsatlarını değerlendirdi. Antalya OSB firmalarını üretim konuları ve ihracat potansiyellerine göre Saraybosna’da iş yapabilecekleri şirketler ile nokta atışı bir şekilde eşleştiren Antalya OSB Dış Ticaret Müdürlüğü, bölge sanayicilerinin Saraybosnalı iş adamları ile 168 faydalı görüşme yapmasını sağladı. Temaslar esnasında Antalya OSB’nin yapısı, büyüklüğü ve sürdürülen çalışmalar hakkında detaylı sunumlar yapan Bölge Müdürü İlhan Metin ve Heyet Başkanı Ahmet Kasapoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine plaket takdiminde bulundu.