Saldırının ardından ilk ifade: “Kendimi kaybettim”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e, dün İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen Sırrı Süreyya Önder’in anma töreni sonrası yumruklu saldırıda bulunan 66 yaşındaki Selçuk Tengioğlu’nun ifadesi ortaya çıktı. Emniyetteki sorgusunda saldırıyı planlamadığını öne süren Tengioğlu, “Orada duygusal bir durum vardı. Kalabalığın içinde Özgür Özel’i görünce geçmişte yaptığı açıklamalar nedeniyle bir anda kendimi kaybederek yüzüne tokat attım” dedi.
Saldırgan, Özel’in cumhurbaşkanına, savcılara, askerlere ve polislere karşı tehditkâr bir dil kullandığını düşündüğünü, bunun da kendisinde tepkisel bir ruh hali oluşturduğunu savundu. Eyleminin tamamen anlık olduğunu ve siyasi bir planının bulunmadığını belirtti.
İki çocuğunu öldürmüş
Tengioğlu’nun geçmişine dair bilgiler ise daha da çarpıcı. Edinilen bilgilere göre saldırgan, 2004 yılında iki çocuğunu öldürmüş, iki çocuğunu da yaralamıştı. 2020 yılında şartlı tahliye ile serbest bırakılan saldırgan, bir süredir İstanbul’da Beyoğlu’nda ikamet ediyordu.
Belediyeden 8 bin TL’lik yardım kartı almış
Tengioğlu’nun kaldığı pansiyonun işletmecisi Osman A.’nın polise verdiği ifade de soruşturma dosyasına girdi. Beyoğlu Çukur Mahallesi Kalyoncu Kulluğu Caddesi’ndeki pansiyonda kalan Tengioğlu’nun maddi durumunun kötü olduğunu belirten işletmeci, kendisinin yönlendirmesiyle Beyoğlu Belediyesi’nden yardım talep ettiğini, belediyenin de saldırgana 8 adet bin TL’lik market kartı verdiğini açıkladı.
Belediye yetkililerinin pansiyona gelerek Tengioğlu ile görüştükleri, daha sonra zaman zaman telefonla veya yüz yüze temas kurdukları belirtildi.
Pansiyonda üç kişilik odada kalıyordu
Osman A.’nın ifadesine göre saldırgan, 23 Şubat 2024 tarihinden bu yana üç kişilik paylaşımlı bir odada kalıyordu. Odayı paylaştığı kişilerden birinin yabancı uyruklu marangoz, diğerinin ise öğrenci olduğu ifade edildi. Tengioğlu’nun sabah saatlerinde pansiyondan çıkıp akşam geri döndüğü ve sakin bir yaşam sürdüğü belirtildi.
Olay geniş yankı uyandırdı, soruşturma sürüyor
CHP lideri Özgür Özel’e yönelik gerçekleştirilen saldırı, kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu. Hem olayın gerçekleştiği ortam hem de saldırganın geçmişi ve sosyal yardımlardan faydalandığına dair bilgiler, soruşturmayı daha da dikkatle izlenen bir hale getirdi. Olay çok yönlü olarak incelenirken, saldırının ardındaki motivasyonlar ve bağlantılar araştırılıyor.








