#

Ekonomi

Motorine bir zam daha geliyor

Petroldeki hareketlilik başta benzin ve motorin fiyatı olmak üzere akaryakıt fiyatları üzerinde indirim ve zam olarak yansıyor. Dün uygulanan çifte zammın ardından benzin ve motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere çifte zam daha geldi. İki gün üst üste gelen çifte zam sonrası üçüncü günde motorine yeni bir zam daha geliyor.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarına zam gelmeye vatandaşlarda akaryakıt fiyatlarını takip etmeye devam ediyor.

Motorine en son 19 Eylül’de indirim yapılmasının ardından akaryakıt fiyatlarında son 3 haftada değişim olmamıştı. Ancak brent petrolün 93 dolar seviyesine çıkması, Rusya-Ukrayna savaşında şiddetin artması ve dolar kurunun yükselmeye devam etmesiyle birlikte dün gelen zammın ardından bugün de akaryakıta çifte zam geldi.

MOTORİNE BİR ZAM DAHA GELİYOR

5 Ekim’de motorine 1 lira 10 kuruş, benzine 62 kuruş zam gelmişti. 6 Ekim Perşembe günü gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde ise benzinin litresi 74 kuruş, motorinin litresi 1 lira 39 kuruş arttı. Otogaz fiyatlarında ise 76 kuruş indirim yapıldı.

Zamlar pompa fiyatına yansırken motorine bir zam haberi daha geldi. 7 Ekim Cuma gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 1 lira 53 kuruşluk bir zam daha geliyor. Benzinde ise fiyat değişikliği beklenmiyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; motorin litre fiyatı 25.56 liradan, benzinin litresi ise ortalama 20.6 liradan satılıyor. Gelmesi beklenen yeni zamla birlikte  motorinin litre fiyatının 27 lirayı geçmesi bekleniyor.