#

Teknoloji

Microsoft için son gün

Microsoft, Federal Ticaret Komisyonu’na karşı Activision Blizzard’ı satın alma davasını kazandıktan sonra anlaşma yapılması için son günün 18 Temmuz olduğu belirtilmişti. İngiltere’nin endişelerini gidermek isteyen Microsoft’un satın alma süresini biraz daha uzatmak istediği kaydedildi.

Microsoft, Activision Blizzard’ı 68,7 milyar dolar karşılığında satın alma süresini uzatma konusunda görüşmelerde bulunuyor. Mahkeme, Federal Ticaret Komisyonu’nun itirazını reddettikten sonra Microsoft’un 18 Temmuz’a kadar anlaşmayı tamamlaması gerekiyordu. Ancak bu tarihte satın alma gerçekleşmezse, Microsoft, Activision Blizzard’a 3 milyar dolarlık bir ücret ödemek zorunda kalacak.

Microsoft, anlaşmayı tamamlamak için ek süre talep ederek Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Kurumu’nun endişelerini gidermeyi amaçlıyor. İngiltere’nin teknoloji ve oyun endüstrisindeki en büyük anlaşmanın önünde duran tek önemli merci olduğu belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Microsoft ve Sony, Call of Duty oyununun PlayStation konsollarında 10 yıl boyunca kalacağı bir anlaşmaya varmıştır. Ancak bu anlaşma, Activision Blizzard’ın Call of Duty dışındaki oyunları için benzer bir taahhüt içermemektedir.

Microsoft ve Activision şu an için konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapmamışlardır. Ancak her iki tarafın da anlaşmayı tamamlamak istediği belirtilmektedir. Uzatılan süre, endüstri için büyük bir değişiklik getirebilir ve oyun dünyasında önemli etkileri olabilir.