#

Dünya

Mehmet Öz’den tepki çeken açıklama: “Okullar açılmalı, çocukların yüzde 2-3 ölür”

Amerika’da yaşayan Türk asıllı doktor Mehmet Öz, Amerikan FOX News kanalında katıldığı bir programda yaptığı açıklamalardan dolayı tepki topladı.

ABD’de yaşayan Türk doktor  Mehmet Öz, ABD’de Fox News’ta Sean Hannity’nin sunduğu bir programda koronavirüs pandemisine ilişkin konuştu.

Mehmet Öz, koronavirüs nedeniyle alınan okulların kapatılması tedbiri hakkında tepki çeken bir açıklama yaptı.

Öz, okulların açılması gerektiğini savunarak, bu durumda çocukların yüzde 2 ila 3’nün ölebileceğini belirten bir araştırmadan bahsetti. Yaptığı açıklamadan sonra tepkileri üzerine topladı.

Konuşmasında okulların tekrar açılması gerektiğini savunan Mehmet Öz, “Her hayat kaybedilmiş bir hayattır. Ancak arka planda kalan birtakım teorik risklerle çocukları güvenli bir şekilde eğitildikleri, beslendikleri ve hayatlarından en iyi şekilde yararlandıkları bir okula geri döndürmek lazım. Bu bazı insanların dikkate alacağı bir ‘değiş tokuş’ olabilir” dedi.

Dr. Öz, haftalık İngiliz bilim dergisi The Lancet’in verilerine dayanarak okulların açılmasıyla yaşanacak ölümlerin yüzde 2 ile yüzde 3 arasında olacağını ileri sürdü.

DOKTOR MEHMET ÖZ KİMDİR?

Mehmet Öz, 11 Haziran 1960’da babasının görev yaptığı Cleveland’da doğdu. Harvard Üniversitesi’nden mezun olmuştur. Kliniksel uzmanlık alanları minimal invasif kalp cerrahisi, kalp cerrahisi, kalp kapakçığı ve aort cerrahisi, yetişkin kalp nakli, mekanik kalp yardımcılığı ve koroner baypastır. Mehmet Öz, minimal invasif kalp cerrahisi, tamamlayıcı ilaç, kalp bakımı sonuç analizi ve kalp değişimi ile ilgili araştırmalarda bulundu.

Kendisi gibi doktor olan Lisa Öz ile evli olan Mehmet Öz’ün, Defne Nur, Anabella Sezen, Zoe Yasemin ve Oliver Mustafa adında dört çocuğu vardır. Mehmet Öz, halen Columbia Universitesi Tıp Merkezi Kardiyoloji Direktörlüğü’nün yanı sıra Columbia Üniversitesi Doktorlar ve Cerrahlar Fakültesi’nde, cerrah olarak mesleğini devam ettirmektedir.

Ekonomi dergisi Forbes, 2011 yılının en etkili 3. kişisi, Hippocrates Magazin Dergisi tarafından “Yılın Doktoru”, Halthy Living Magazin Dergisi tarafından “Milenyum’un İyileştiricisi”, New York Magazin Dergisi tarafından “Yılın En İyi Doktoru”, World Economic Forum tarafından “Yarının Küresel Lideri” seçildi. Aynı zamanda 1996 yılında “Yılın Türk-Amerikalısı” seçildi. Adı “Castle Connolly Almanağı”na da geçen Mehmet Öz, birçok ödülün de sahibidir.

“For Healing from the Heart” kitabı ile “Books for a Better America Award”‘a değer görüldü. Robert E. Gross Araştırma Bursuna hak kazandı. (AATS, 1994-96) “American Society of Laser Medicine and Surgery” Araştırma Ödülü’nün de sahibi olan Mehmet Öz, Columbia Üniversite Doktorlar ve Cerrahlar Fakültesi’nin “Blake more Research Ödülü”‘nü de aldı. Birçok profesyonel dernek ve kuruluşa üye olan Mehmet Öz, American Board of Thoracic Surgery (2004) ve American Board of Surgery (1992)’nin Yönetim Kurulu’ndadır. People dergisine verdiği bir röportajda bağırsağında bir kitleye rastlandığından söz edilmiştir. Ancak, bunun zararsız bir polip olduğu anlaşılmış ve basit bir operasyonla tedavi edilmiştir.