Enkazda 3 kişi aranıyor
Maltepe Cevizli Mahallesi Doğu Sokak’ta bulunan 7 katlı binanın ilk 3 katı, saat 05.40 sıralarında çöktü. İhbar üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, UMKE, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Binanın çökme yaşanmayan üst katlarında mahsur kalan vatandaşlar ekipler tarafından tahliye edilirken, enkazda arama kurtarma çalışması başlatıldı. Ekipler, enkaz altında olduğu değerlendirilen 3 kişiye ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Arama çalışmalarında AFAD ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra K-9 arama kurtarma köpeklerinden de yararlanılıyor. Binanın kalan bölümlerinin çökme riskine karşı çalışmalar kontrollü şekilde yürütülüyor.
2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı
Çalışmalar kapsamında enkazdan 10 kişi sağ olarak çıkarılırken 2 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Hayatını kaybedenlerin Gülce Turhan ve Ahmet Muhammet İnan olduğu öğrenildi.
Binanın kayıtlarında 12 daire bulunduğu ve yapıda toplam 33 kişinin yaşadığı belirtildi.
İstanbul Valisi Davut Gül, enkaz altında 7 kişinin bulunduğunu, bunlardan 4’üyle temas sağlandığını ve kalan 3 kişi için arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Bina 1987 yılında yapılmış
İstanbul Valisi Davut Gül, binanın 1987 yılında inşa edildiğini belirterek çöken 3 katta bir dükkan ve 4 dairenin bulunduğunu söyledi. Gül, binanın ayakta kalan bölümünün de çökme ihtimaline karşı ekiplerin dikkatli hareket ettiğini belirtti.
Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen ise binanın üst 2 katının kaçak olduğunu açıkladı.
Binanın giriş katında tekstil atölyesi bulunduğu, ancak çökme sırasında atölyenin boş olduğu öğrenildi.
Mimar ve şantiye şefi gözaltında
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bina çökmesine ilişkin soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 1 başsavcı vekili ile 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi.
Soruşturmanın son gelişmesinde binanın mimarı ile şantiye şefi gözaltına alındı. Şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.
Arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra binanın çökme nedeninin belirlenmesine yönelik incelemeler de devam ediyor.








