#

Antalya

Liseliler Kur’an-ı Kerim’i tekmeledi

Antalya’nın Serik ilçesinde bir lisede kaydedilen görüntülerde öğrenciler sınıfta Kur’an-ı Kerim’i tekmeledi. Gençler disipline sevk edilirken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Antalya Serik’te bir lisede sınıftaki öğrencinin Kur-anı Kerim’i havaya attığı, diğer öğrencinin de tekme vurduğu anların görüntüsü cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Görüntülerin sosyal medyada yer almasıyla okul yönetimi acil olarak toplanarak öğrencileri disiplin kuruluna sevk etti. Olay sonrası sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük tepki çekti.

Öte yandan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili müfettiş görevlendirildiği, 4 öğrencinin disipline sevk edildiği ve okul hakkında da idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin bakanlıktan yapılan açıklamada;” Bir lisemizde bazı öğrencilerin sınıfta Kur’an-ı Kerim’e yönelik kabul edilemez davranışlarda bulunduğuna ilişkin sosyal medyaya yansıyan görüntülerle ilgili olarak olaya karışan öğrenciler hakkında disiplin işlemleri başlatılmıştır. Söz konusu olaya ilişkin ayrıca ivedilikle Bakanlık müfettişi görevlendirilerek inceleme ve soruşturma da başlatılmış olup süreç, Bakanlığımızca yakinen takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verildi.