#

Siyaset

Kılıçdaroğlu ve Özdağ görüşmesi sona erdi

İkinci tur pazarlığı için Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve ATA İttifakı’nın üyesi ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bir araya geldi. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşme sonrası sonrası iki lider önemli açıklamalarda bulundu.

28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine 9 gün kala; seçimin seyrinin değişmesi için görüşmeler yapılmaya başlandı. Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Ankara’da bir araya geldi.

Zafer Partisi Genel Merkezi’nde bir araya gelen iki lider, ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın ikinci tur seçimlerindeki tavrının konuşulması bekleniyor. Özdağ, ‘Muhtemelen biz, Sinan Bey, Kemal Bey birlikte görüşeceğiz. Kemal Bey, bizim koyacağımız fikirler dizisini altılı masayla görüşecek’ demişti. Öte yandan cumhurbuşkanlığı ilk tur seçimlerinde yüzde 5,17 oy alan Sinan Oğan, ikinci tura ilişkin alacağı kararı bugün açıklayacağı iddia edildi.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından gazetecilerin karşısına geçerek ortak açıklamalarda bulundular.

İlk söze başlayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Sayın genel başkan ve arkadaşları lütfedip kabul ettiler kendileriyle gayet güzel verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye’nin sorunlarını dünya sorunlarını masaya yatırdık. Değerlendirmelerde bulunduk. Ben sayın genel başkana Millet İttifakı liderlerinin görüşmelerini çalışmalarımızı, anayasa değişikliği ile ilgili düşüncelerimizi, bazı sorular da sordu, olabildiğince ayrıntılı şekilde bilgilendirdim. Türkiye’nin demokrasiye dayanışmaya ihtiyacı var. Sayın genel başkan arkadaşlarıyla görüşecek. Biz kendi düşüncelerimizi ayrıntılarıyla aktardık” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun ardından konuşan Ümit Özdağ ise sözlerine şöyle devam etti:

“Biz de sayın CHP Genel Başkanına ve heyete teşekkür ediyoruz. Bazı sorularımız vardı onları sorduk. Ayrıntılı cevaplar aldık. Aldığımız cevapların çerçevesinde yetkili kurullarda değerlendirmemizi yapacağız. Ata İttifakı’nı oluşturan diğer siyasi partilerin genel başkanlarıyla ve Sinan Oğan’la bu toplantıdan önce değerlendirmeler yapmıştık, sonrasında tekrar yine değerlendirme yapacağız. Kısa zaman içerisinde Türk kamuoyuyla görüşlerimizi paylaşacağız.”

 

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın