#

Gündem

Kabine sonrası açıklama: Elektriğe düzenleme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklama yapıyor. İlgili kurumlara elektrik tarifelerini yeniden düzenlemesi talimatı verdiğini açıklayan Erdoğan, ”Aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz” dedi.

Beştepe’deki toplantı, saat 15.30’da başladı. Yaklaşık 2 saat 20 dakika süren toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

ADALET BAKANLIĞI’NDAKİ GÖREV DEĞİŞİMİ

Kabine’de gerektiğinde yeni değişiklikler yapabiliriz. Revizyona gitmemiz normaldir. Her değişim bir bayrak yarışıdır. Bizim için aslolan ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmak, gençlerimize 2053 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri büyük ve güçlü Türkiye’yi emanet etmektir.

ÇİFTÇİYE DESTEK AÇIKLAMASI

2022 yılında tarımsal destekleme bütçesini 3,2 milyar liralık ilaveyle 29 milyar liraya çıkardığımızın müjdesini paylaşmak istiyorum.

ELEKTRİK FATURALARINA DÜZENLEME

Sanayi kuruluşlarına uygulanan kısmi enerji kesintisini önemli ölçüde azalttık. Yakında tümüyle kaldırıyoruz. Elektrik faturalarının iki-üç kat arttığı yönündeki şikayetler üzerine ilgili kurumlarımıza elektrik tarifelerinin yeniden düzenlenmesi talimatını verdik. En düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim tutarını 7 kilovata dolayısıyla aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz. Şubat ayında sarf edilecek elektriğin faturası, vatandaşlarımız lehine yapılacak yeni düzenlemeye uygun şekilde gelecektir.

DOĞALGAZ KESİNTİSİ

İran’da yaşanan arıza nedeniyle doğalgaz akışında azalma olmuştu. İran hattından doğalgaz akışını yeniden başlattık.

KARLA MÜCADELE

Türkiye son yılların en bereketli, onunla birlikte en zahmetli kışını geçiriyor. Son haftalarda yağan karla bu yıl için rahat nefes aldık. Şehirlerarası yollarda, ulaşımlarda çeşitli sıkıntılar yaşandı. Ancak karla mücadelenin yeteri kadar etkin yürütülemediği yerlerde vatandaşlarımızdan mağdur olanlar da oldu. Her şeye rağmen genel olarak verimli bir kış mevsimi geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Barajların dolmasını olumlu görüyoruz.

3 YENİ DESTEK PAKETİ

Kredi Garanti Fonu kefaleti ile kullandırılacak 3 yeni destek paketi ile firmalarımıza 60 milyar liralık bir kefalet limiti açıyoruz. İşletme harcamalarında kartlı ödeme desteğini KOBİ, KOBİ dışı tüm firmaların finansmana erişimi için sağladık.

Katma değeri yüksek ürünlerin üretimine yönelik çalışan firmalarımızı kapsamaktadır. 60 milyar liralık kefalet limiti açıyoruz. Yeni kredi paketimizin firmalarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Dezavantajlı ailelerin anaokuluna ve ana sınıfına devam eden çocuklarına yönelik yıllık 500 milyon liralık yeni bir destek paketini hayata geçiriyoruz.

ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELEDE YENİ TEDBİRLER

Orman yangınlarıyla ilgili yapılan düzenlemeyle yerli ve milli insansız hava aracı sayımızı 8’e, yangın söndürme uçaklarımızın sayısını 20’ye, helikopter sayımızı 55’e çıkartıyoruz.

ENFLASYON VE HAYAT PAHALILIĞI AÇIKLAMASI

Büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa ederek diğer hedeflerimizle birlikte enflasyonu indirme, hayat pahalılığını yenme vaadimizi de yerine getireceğiz. Yüksek enflasyondan milletimizi koruyacak adımları birer birer atıyoruz. Enflasyondaki belli döneme yansıyan kamburu maalesef bir süre daha taşımak zorunda kalacağız. Her yeni ayın bir önceki aydan daha iyi olacağı döneme girdik.