#

Siyaset

İYİ Parti ile AK Parti anlaştı iddiası

Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde “İYİ Parti ile AK Parti’nin anlaştığı” iddiası siyaset gündemini hareketlendirdi. İYİ Parti’den iddialara ilişkin açıklama geldi.

Siyasetin gündemi önümüzdeki yıl mart ayında yapılacak yerel seçimler.

Bu konuda iki önemli iddia gündeme geldi. Bunlardan ilki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İstanbul’da Altılı masada yer alan partilerin yöneticileri ile biraraya geldiği iddiası.

İkincisi ise, Eski İYİ Partili Aytun Çıray’ın İYİ Parti ile AK Parti’nin İzmir’de ittifak yapacağı iddiası. Her iki iddia da CHP ve İYİ Parti tarafında yalanlandı.

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, yerel seçimde çıkarılacak adaylar konusunda İYİ Parti ve AK Parti’nin anlaşma yaptığına yönelik iddiaların, ciddiye alınacak bir yanının olmadığını belirterek, “Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil.” dedi.

CHP’DEN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İstanbul’da, Altılı masada yer alan partilerin yöneticileri ile bir araya geldiği iddiası ise,
hem İYİ Parti hem de CHP sözcüleri tarafından yalanlandı.

O iddiaya göre, Kılıçdaroğlu görüşmede, “İstanbul için sandıkta ve tabanda ittifak kurmayı” hedeflediğini söyledi.

CHP Sözcüsü Öztrak, MYK sonrası düzenlediği basın toplantısında bu iddialara yanıt verdi.

İddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Öztrak, “Genel Başkanımız seçim öncesinde de yaptığı gibi İstanbul’da çeşitli görüşlerden kanaat önderleriyle bir araya geliyor.” dedi.

CHP’DE “100. YIL AFFI” İDDİASI

Kurultay öncesi yapılacak son Parti Meclisi toplantısında, partiden ihraç edilenler için 100. yıl affı geleceği iddiasına da yanıt veren Öztrak, “Parti Meclisimizde 100. yıl münasebetiyle disiplin cezaları konusundaki bağışlanma talepleriyle ilgili olarak kadına karşı işlenen suçlar ve yüz kızartıcı suçlar hariç bir prensip kararı alınması görüşülecek. Bu çerçevede bir bireysel çalışma yok. İsim bazında bir değerlendirme yapabilmek için bağışlanma taleplerinin gelmesi lazım.” ifadelerini kullandı.