#

Gündem

Halis Karataş, bindiği atı yumrukladı!

İstanbul Veli Efendi Hipodromu’nda bugün koşulan yarışlarda Halis Karataş, bindiği ata yumruk attı!

Günün 7. koşu olan yarışta Müzeyyen Karabulut’un sahibi olduğu Arts Man isimli ata binen Karataş, ‘box’a girmekte ısrar eden atın yerine geçmesinin ardından şiddetli bir yumruk attı! Bu görüntüler Twitter’da atseverlerin tepkisini çekerken, video binlerce kez izlendi!

6 atın koştuğu yarışta Halis Karataş bindiği Arts Man ile yarışı 4. olarak tamamladı.

KARATAŞ, 1 AY AT BİNMEME KARARI ALDI

Türkiye’nin en ünlü jokeylerinden Halis Karataş, dün İstanbul yarışlarının 7. koşusunda bindiği ‘Arts Man’ isimli ata yumruk atmasının ardından, özür dileyerek 1 Eylül’den itibaren 1 ay at binmeme kararı aldığını açıkladı.

Karataş, atına yumruk attığı görüntülerin sosyal medyada yayılması ve tepkilerin artmasının ardından Twitter’dan bir açıklama yaptı:

“İstanbul’da bugün bindiğim ve son dönemde birlikte güzel birinciliklere imza attığım Arts Man ile aramda yaşananlar tüm yarışseverleri ve hayvanseveleri olduğu gibi beni de çok üzdü. Starta girerken huysuzluk yaparak diz kapağımı neredeyse kırılacak duruma getirmesi sonrasında can havliyle verdiğim tepki kabul edilebilir değil. Bu nedenle başta Arts Man ve ilgililerinden, sonra da tüm yarışsever ve hayvanseverlerden özür diliyor, bir daha böyle bir şey yaşanmayacağına söz veriyorum.”

“Beni Halis Karataş yapan, bana başarılı bir kariyer sağlayan atlara olan sevgim, bugüne kadar bu eşsiz canlılara yapılan tüm kötü muamelelere isyan etmeme neden olmuştur.”

“Bu nedenle bugün can acısıyla da olsa bir ata kötü muamele edenin ben olmam karşısında son derece üzgünüm ki 33 senelik kariyerim boyunca atlara ne kadar kollayıcı ve üzmeden bindiğimin herkes tarafından bilindiğine de eminim.”

Gazi Koşusu’nda yarışacak

Karataş, bu hareketi nedeniyle Pazar günü yapılacak Gazi Koşusunda at binip binmemeyi bile sorguladığını, ancak yakın çevresi tarafından Kahraman Ekürisinin yarışa 3 gün kala jokeysiz kalmasının onlara büyük bir haksızlık olacağına ikna edildiğini belirterek, bu Pazar yarışacağını açıkladı.

Karataş açıklamasına “Bunun yarışta at binmek için bir bahane olduğu da düşünülmesin lütfen. Bu konudaki samimiyetimi göstermek için de eğer dereceye girersem Gazi Koşusundan kazanacağım montu Hayvanları Koruma Derneklerine bağışlayacağımı söylemek isterim.” diye devam etti.

Halis Karataş ne ceza alacak?

Türkiye Jokey Kulübü’nün tüzüğüne göre Halis Karataş’ın cezası 217 TL. Ayrıca en büyük ceza ise 15 ila 120 gün arasında at binememe cezası alabilecek. Bu sebeple Halis Karataş, 30 Ağustos’ta gerçekleştirilecek Gazi Koşusu’nda yer alamayabilir.