#

Genel

Gerekmedikçe dışarı çıkmayın uyarısı

Türkiye şiddetli yağışlar yerini aşırı sıcaklara bıraktı. İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde sıcaklık 40 dereceye yaklaşacak. Uzmanlar, sıcak havanın sağlığı tehdit edecek seviyede olduğunun altını çizdi.

Türkiye, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar sonrasında Fas üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisi altına girdi.

Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde hava sıcaklığı artış gösterecek ve mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerine çıkması bekleniyor. Örneğin, İstanbul’da sıcaklıklar 37-38 dereceye kadar çıkacak, Ege ve Akdeniz bölgelerinde ise 39 ila 44 derece arasında değişecek. Bu yüksek sıcaklık, aşırı sıcaklık ve düşük nem nedeniyle orman yangınlarına karşı risk oluşturuyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vücut sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıkmasının klinik bir durum olduğunu ve yaşlılar, çocuklar, kalp rahatsızlığı veya tansiyon gibi kronik hastalıklara sahip olanların yüksek risk grubunda olduğunu belirtti. Bakan Koca, yüksek sıcaklık saatlerinde dışarı çıkılmaması konusunda uyarıda bulundu.