#

Genel

Düzce Belediyesi ulaşım filosunu güçlendirildi

Düzce Belediyesi toplu ulaşımda kullanılan araç filosu bünyesine katılan 10 adet yeni 12 metrelik otobüslerle güçlendirildi. Araçlar belediye önünde düzenlenen törenle seferlerine başladı.

Düzce’nin özgün ulaşım sisteminin gelişimi ve mevcut araçların, arz talep dengesine katkı sağlayacak hamle Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’den geldi. Şehir içi toplu ulaşım hizmetlerinde kalite standartlarının yükseltilmesi ve hizmetlerin vatandaşların talepleri doğrultusunda geliştirilmesi Ulaşım A.Ş. filosuna yeni araçlar katıldı. Yasal işlemleri tamamlanan sıfır kilometre 10 adet 12 metrelik otobüsler Düzce Belediyesi önünde düzenlenen törenle seferlerine başladı.

5 yılda yolcu sayısı yüzde yüzden fazla arttı
Ulaşım sisteminde yapılan yeniliklerden söz eden Başkan Faruk Özlü; “Biz bu sistemi kurarken yolcu sayımız 22 bin idi. Hesaplarımızı yapmıştık ama geçen pazartesi günü yolcu sayımızı 50 bin olarak belirledik. Özellikle öğrenciler için uyguladığımız Genç Kart uygulaması sanıyorum şu an fiyatı 380 TL ve sınırsız biniş. Dolayısıyla bir çok aile çocuklarını servisten aldı ve toplu ulaşım kullanmaya teşvik ediyor. Yolcu sayımız çok arttı, sabah ve akşam saatlerinde sorun yaşanıyor. Geçenlerde mahalle toplantısında dile getirildi bu durum. Hemen girişimlere başladık. Hesap yaptık ve kaç otobüs almamız gerektiğini belirledik. Sabah ve akşam saatlerinde sisteme büyük otobüslerle destek yapınca sorun çözülüyor. 10 otobüs aldık ve bu otobüsler kalabalık saatlerde devreye girecek. Normal saatlerde yine 6 metre otobüsler seferlerine devam edecek. Kaç yolcu varsa o yolcu sayısına mütenasip büyüklükte araçlar seçtik” ifadelerini kullandı.

Araçların resmi işlemleri tamamlandı
Araçların bir hafta süreyle belediye önünde bekletilmesi konusunu da açıklığa kavuşturan Faruk Özlü resmi prosedürlerin tamamlandığını söyledi ve şöyle konuştu: “Yeni araçlarımızı burada bir hafta kadar bekletmek durumunda kaldık. Çünkü bu araçlara kart sistemi kurulması ve plaka hazırlanması gerekiyordu. Bu süreçte şoförlerimiz de eğitim aldı. İşin resmi süreçleri tamamlandı. Şimdi dualarla araçlarımızı seferlerine uğurlayacağız.”

“Biz hesapsız iş yapmayız”
Düzce’ye özgü hazırlanan toplu ulaşım sistemi için en fazla eleştiri konusu olan mevcut otobüslerin küçüklüğüne de değinen Özlü yoğunluğun sadece sabah ve akşam saatlerinde yaşandığını belirterek “Bana kızanlar oldu otobüsler neden küçük diye. Bakın bu büyük otobüsler yoğun saatlerdeki yolcu sayılarına uygun şekilde seferde olacak. Günün diğer saatlerinde gün içinde mevcut 6 metre otobüslerimiz kullanılacak. Çünkü israf arkadaşlar, harcadığımız devletin parasıdır. Parayı dikkatli harcamak için içinde 10 kişi varsa küçük otobüs taşıyacak. Yeni aldığımız bu araçlar oturan ve ayakta olmak üzere toplam 100 yolcu kapasiteli. Sabah ve akşam saatlerindeki yoğunluğa çözüm olacak. Bizim her işimiz hesap, kitapla yürür. Hesapsız iş asla yapmayız. Hepimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
Konuşmaların ardından dualarla 12 metrelik 10 yeni araç seferlerine başlamak üzere alandan ayrıldı.