#

Spor

Manchester City: 1 – Inter: 0

İstanbul’Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City, Rodri’nin attığı golle Inter’i 1-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Manchester City, tarihindeki ilk Şampiyonlar Ligi kupasını İstanbul’da kazandı.

Tüm dünyanın dört gözle beklediği gün geldi… UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nde Erling Haaland’lı Manchester City ve Hakan Çalhanoğlu’lu Inter, futbolseverlere unutulma unutulmaz bir gece yaşatıyor.

Şampiyonlar Ligi’nin resmi partnerleri olan Pepsi ve Ruffles’ın sunduğu 2023 UEFA Şampiyonlar Ligi Final Maçı Açılış Töreni’nde, Grammy ödüllü şarkıcı Burna Boy ve “En İyi Yeni Sanatçı” dalında GRAMMY adaylığı da dahil rekorlarla dolu bir yıl geçiren Anitta ve ünlü DJ Alesso sahne aldı. Sanatçılar, izleyenlere unutulmaz bir şov izletti.

Hakan Çalhanoğlu tarihe geçmek istiyor

Devler Ligi finalinde Yıldıray Baştürk (Bayer Leverkusen), Hamit Altıntop (Bayern Münih), Nuri Şahin (Borussia Dortmund) ve Arda Turan’dan (Atletico Madrid) sonra finale çıkma başarısı gösteren 5. Milli futbolcumuz olan Hakan Çalhanoğlu, kupayı kazanması durumunda bunu başaran ilk Türk olacak. Yıldız futbolcu, “Bu finali ülkemde oynayacağım için çok mutluyum. Eminim ki ülkem arkamdadır ve dualarını eksik etmeyecektir. İnşallah bu kupayı kazanan ilk Türk oyuncu olacağım. İlkay Gündoğan’la henüz konuşmadım ama çok sevdiğim ve örnek aldığım bir oyuncu. İki Türk final oynayacak. Biri Alman biri Türk Milli Takımı’nda ama fark etmez, ikimizin de kalbi Türk’tür. Çocukluğumdan beri hayalini kurduğum kupayı havaya kaldırmayı umuyorum” yorumunu yaptı.

MAÇ BAŞLADI!

27. dakikada Manchester City, Erling Haaland ile gole çok yaklaştı ancak kaleci Onana başarılı oldu.

31. dakikada Kevin De Bruyne kendisini yere bıraktı ve tedavi gördükten sonra maça geri döndü.

35. dakikada Manchester City’de sakatlanan Kevin De Bruyne, yerini Foden’a bıraktı.

45+1. dakikada ceza yayı önünde topla buluşan Akanji’nin sert şutunda top üstten auta gitti.

Şampiyonlar Ligi finalinin ilk yarısından gol sesi çıkmadı.

57. dakikada Inter’de Edin Dzeko oyundan çıkarken yerine Romelu Lukaku girdi.

59. dakikada İnter’de Nicolo Barella sarı kart gördü.

GOL | 68. dakikada Manchester City, Rodri’nin attığı golle 1-0 öne geçti.

70. dakikada İnter gole çok yaklaştı. Dimarco’nun kafa vuruşunda top direkten döndü. Dimarco bir kez daha kafa vuruşu yaptı ve top bu kez Lukaku’dan döndü.

 

Manchester City - Inter (CANLI)

83. dakikada İnter’de Romelu Lukaku sarı kart gördü.

84. dakikada İnter’de Hakan Çalhanoğlu yerini Mkhitaryan’a bıraktı.

89. dakikada Inter, Romelu Lukaku ile çok net pozisyon kaçırdı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Manchester City, UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nde Inter’i 1-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.