#

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan temmuz mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi 29. Olağan Genel Kurulu toplantısında katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan’ın gündeminde Kadıköy’de HDP ve DBP’nin düzenlediği terörist başı Öcalan’a destek yürüyüşü vardı. Ekonomik gelişmeler konusunda da açıklama yapan Erdoğan “Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadıköy’de HDP ve DBP tarafından tarafından düzenlenen terörist başı Öcalan’a destek yürüyüşüne tepki gösterdi.

70 kişinin gözaltına alındığı olaylar sırasında polise yumruk atan DBP milletvekili Salihe Aydeniz’e tepki gösteren Erdoğan, “Milletvekilliği dokunulmazlığı hiç kimseye güvenlik güçlerine hakaret etme hakkı tanımaz. Dünkü alçaklığın faillerine bedelini yargı önünde ödeteceğiz” dedi.

Erdoğan, “Terörün siyasi uzantılarıyla da hukuk içerisinde mücadelemizi sürdürüyoruz. 4 şehidin ateşinin yüreğimizi yaktığı günde bölücü örgütün uzantılarının Kadıköy’de polisimize saldırmaları provokasyondan öne kalleşliktir, kanı bozukluktur” diye konuştu.

Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

“Her ay rekorla büyüttüğümüz ihracatımızı Mayıs 2022 itibariyle 12 aylık bazda 243 milyar dolara yükseltmeyi başardık. Türkiye’nin 2022’nin ilk yılı çeyrek büyümesinin yaklaşık yarısını ihracatımız sırtlamıştır. Bu tablo emin adımlarla yürüdüğümüzün ispatıdır.

Bizim kimsenin meşrebiyle, tarzıyla derdimiz yok. Tek hedefimiz ülkemizin üretimini ihracatını artırmaktır. Ayda ortalama 3 milyar doları bile bulmayan ihracatımızı ayda ortalama 20 milyar dolar seviyesine çıkardık. Bu yıl sonu için belirlediğimiz 250 milyar dolarlık ihracat rakamını fazlasıyla geçeceğimiz anlaşılıyor.

Son 20 yılda asgari ücreti yüzde 200’e yakın artırdık. Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız.

Sınırımızın ötesinde bizi rahatsız eden kim olursa olsun, oralara da gitmeye hazırız dedik. Türkiye’nin terörün her türlü mücadelesi eninde sonunda zafere ulaşacaktır. Dökülen her damla kanın hesabını misliyle teröristlerden soruyoruz. HDP’lilerin de aralarında bulunduğu grubun dün Kadıköy’de attığı sloganlar ve polisimize saldırı kalleşlik, kanı bozukluktur. Bu alçaklığın bedelini yargı önünde ödeteceğiz.”