#

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Miçotakis’e tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yunanistan Başbakanı ABD’den yardım istiyor, neye karşı yardım istiyor? Türkiye’ye karşı. Biz gereği neyse her zaman yapacağız ve yapmaya hazırız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı ile Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Ödül Töreni’nde konuştu.

“Biz gereği neyse her zaman yapacağız ve yapmaya hazırız”

Bursa’da yaptığı konuşmada Yunanistan’ın göçmenlere karşı tutumuna tepki gösteren Erdoğan, Miçotakis’in Türkiye’ye karşı ABD’den yardım istemesine yönelik, “Biz Müslümanız. Müslümanlığımızın gereğini yerine getiriyoruz. Yunan feribotlarının masum insanlar Ege’ye, Akdeniz’e nasıl gömdüğünü izliyoruz. Dünyadan ses çıkıyor mu? Yunanistan Başbakanı ABD’den yardım istiyor, neye karşı yardım istiyor? Türkiye’ye karşı. Biz gereği neyse her zaman yapacağız ve yapmaya hazırız. Yıllardır İnsanlığa kurtuluş reçetesi olarak sunulan materyalist reçetelerin çare olmadığı bilakis insanları felakete sürüklediği daha iyi anlaşılıyor” dedi.

“FETÖ’nün DEAŞ’tan hiçbir farkı yoktur”

“Zahirde ayrı gözükse de FETÖ’nün DEAŞ’tan hiçbir farkı yoktur” diyen Erdoğan “ Biri diğerinin ruh ikizdir. Bu örgütler tıpkı PKK gibi İslam düşmanı çevrelerin piyonudur. Biz bu katil sürülerinin yularını kimlerin tuttuğunu gayet iyi biliyoruz” dedi.