#

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gine ziyaretini iptal etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika ziyaretinin üçüncü durağı olan Gine ziyaretini iptal etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrika ziyaretini erken bitiriyor. Ukrayna’da yaşanan gelişmeler üzerine Erdoğan, Afrika programının üçüncü ayağı olan Gine ziyaretini iptal etti. Cumhurbaşkanı bu akşam Senegal’den Türkiye’ye dönecek.

İletişim Başkanlığı’nca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yarın çevrim içi olarak gerçekleştirilecek NATO Liderler Zirvesine katılacağı, bu nedenle Gine-Bissau ziyaretinin ertelendiği açıklandı.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız, yarın çevrim içi olarak gerçekleştirilecek NATO Liderler Zirvesine katılacaktır. Bu gerekçeyle Sayın Cumhurbaşkanımızın Afrika turunun üçüncü durağı olan Gine-Bissau ziyareti ileri bir tarihe ertelenmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve beraberindeki heyet, Senegal ziyaretlerinin ardından Türkiye’ye dönecektir” denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika ziyareti kapsamında ilk olarak pazar günü Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ne gitmişti. Buradaki temaslarının ardından Erdoğan, dün Senegal’in başkenti Dakar’a geçmişti.