#

Adana

‘Çocuk İyilik Merkezi’ açıldı

Adana’da Çukurova Üniversitesi bünyesinde kurulan Çocuk İyilik Merkezi açıldı. Merkez, depremde uzuv kaybı yaşayan çocuklara ücretsiz ortez ve protez desteği sağlayacak.

Depremde uzuvlarını kaybeden çocuklara ücretsiz ortez, protez ve psikolojik rehabilitasyon hizmetleri sunacak olan Çocuk İyilik Merkezi, Çukurova Üniversitesi bünyesinde hizmete açıldı.

Merkezin geçici binasının açılış töreni Çukurova Üniversitesi Mithat Özhan Amfisi’nde gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Bilim, insanlık için bir rehberdir ve toplumlar, insan hayatını iyileştirmek ve geliştirmek amacıyla bilime yatırım yaparlar. Çocuk İyilik Merkezi de bu amacı hayata geçirmek için oluşturulan son derece kıymetli bir projedir. Bu merkez, toplumumuzun en savunmasız üyeleri olan çocuklarımıza, yaşadıkları zorlu süreçte destek olacak ve onların sağlıklı, mutlu ve bağımsız bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olacaktır. Merkezimiz, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde afet ve felaketlerden etkilenmiş, 21 yaş dahil olmak üzere çocuk ve gençlerimizin ihtiyaç duyduğu tüm rehabilitasyonları ülkemizin her yerinde ücretsiz olarak sağlamaktadır” dedi.

Öte yandan Prof. Dr. Tuncel, özel sektör ve tüm kurumların merkeze destek vermesi gerektiğini söyledi.
Konuşmaların ardından merkezin açılış kurdelesi kesildi. Açılışa, merkez sayesinde ortez ve protezlerine kavuşan çocuklar da geldi.

Merkez hakkında

Çocukların ve ailelerinin tüm ihtiyaçları gözetilerek tasarlanan merkez bin 500 metrekare alan üzerine kurulan 800 metrekare binası ile tek bir çatı altında fiziksel ve psikolojik rehabilitasyon için gerekli tüm cihaz ve donanımla hizmet verecek. Protez, eğitim bursu, rehabilitasyon, psikolojik destek, mesleki eğitim ihtiyaçları için destek almak isteyenler www.cocukiyilikmerkezi.org adresinden başvuruda bulunabiliyor. Geçici binasında hizmet vermeye başlayan merkezin destek verdiği çocuk sayısı şimdiden 133’e ulaştı.