#

Gündem

Büyük Taarruz 101 yaşında

Yunan işgal devletine karşı verilen büyük mücadele Büyük Taarruz’un üzerinden 101 yıl geçti. Türk milleti için büyük bir mücadelenin meşalesinin yandığı o büyük zafer.

İşte o büyük zafer…

Türk milletinin kenetlendiği, bir olduğu ve asrın savaşı haline dönüşen milli mücadele…

Büyük Taarruz, Türk tarih kitaplarında ülke işgalcilerden temizlendi. Yunan ordusu savaşı kaybetti.

200.000’e yakın yunan askerinden 130.000 kişi öldüğü veya esir olarak alındığı belirtiliyor. Bu zaferde Türk askerlerinden 2138 kişi şehit, 9360’ı yaralı, 101 esir ve diğer kalanlarda kayboldu diye geçer.

B Plas Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Celal Gökçen‘in büyük amcası 4. Kolordu Komutanı Kemallettin Sami Gökçen’in savaştığı Tepe Beytepe’deyiz.

B Plas Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Celal Gökçen, derin duygularım var. Atalarımızın, büyük amcamın ve onunla birlikte şehit olanların ruhunu şad ediyorum dedi.

Gökçen, konuşmasına şöyle devam etti.

“Serdar Aydın’ın davetiyle geldim. Buraya kadar gelmiş olmaktan çok mutluyum. Atatürk ve silah arkadaşlarının sonunda başardıkları bir devlet kurmak ve bizlere Cumhuriyet’i hediye etmek oldu. Bütün bunların başlangıcı buradaki insanların cesareti ve dayanışmasına bağlıydı. Nitekim onların başardığı bu zaferlerle Türkiye’de yaşıyoruz. Hala daha dış tehditler her zaman baki. Ama bizler onlara karşı koyabilecek güce sahibiz. İçimizde o ruhu taşıdığımızı düşünüyorum” dedi.

İstiklal Mücadelesi Araştırmaları Derneği Başkanı Serdar Aydın ise şöyle konuştu.

“1785 rakımlı Beytepe Taarruz’un yarma bölgesinin hemen doğusundaki Kalecik Bölgesi. Burada sadece Türkiye Cumhuriyet’in değil, milletin haremi istemitinde uğradığı saldırı sonucunda yeniden doğuşun başlangıcı. Eğer bu taarruz başarılı olamasaydı bugün Türkiye çok farklı bir noktada olacaktı. Parçalı bir yapıda olacaktı. Bu tepelerde bundan 101 yıl önce kan gövdeyi götürüyordu. Bu millet ışıklı yarınlara kavuşsun diye. Bizim atalarımız hep birlikte bu memleketi kurtarmak için burada savaştı ” dedi.

Aynı zamanda AQUILA, uçakları gökyüzü semalarında şehitleri selamlamak için  Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan havalandı ve Afyonkarahisar’a geldi