#

Gündem

Bursa’daki bombalı saldırının faili tespit edildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa’da cezaevi aracına bombalı saldırı ile İstanbul Gaziosmanpaşa’da TÜGVA binasının yanında meydana gelen patlanın faillerinin tespit edildiğini açıkladı.

NTV canlı yayınında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa’da cezaevi aracına bombalı saldırı ile İstanbul Gaziosmanpaşa’da TÜGVA binasının yanında meydana gelen patlamayı değerlendirdi. Her iki saldırının da faillerini tespit ettiklerini açıklayan Soylu, ”Eylemleri PKK’ya taşeronluk yapan MLKP ve DHKP-C terör örgütleri gerçekleştirdi” dedi.

Bakan Soylu açıklamasında şunları kaydetti:

”FAİLLERİ TESPİT ETTİK”

İstanbul’daki bomba boru tipli pil düzeneğiyle çalışan bomba Bursa’daki el yapımı uzaktan kumandalı patlayıcı. Bursa’daki İstanbul’daki olayın faillerini tespit ettik. PKK’ya taşeronluk yapan iki örgütle bağlantılılar. Eylemleri PKK’ya taşeronluk yapan MLKP ve DHKP-C terör örgütleri gerçekleştirdi.”

TERÖRLE MÜCADELEDE YENİ KONSEPT

Türkiye terörle mücadelede çok önemli adımlar attı. Önceki dönemlerle kıyas kabul etmeyecek kadar önemli adımlar attı. Terör örgütleri fırsat kollarlar. 15 Temmuz’dan bugüne kadar yurt içinde 1789 terör eylemi engellendi. Terörle mücadelede başarının temelinde yeni konsept var.
Terör örgütü kırsalda etkinliğini kaybetti, mağaralarda.