Bugün saat 12.49’da, İstanbul Silivri açıklarında Marmara Denizi merkezli 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı başta İstanbul olmak üzere Bursa dahil birçok ilde güçlü şekilde hissedildi. Yaşanan panik sonrası gözler yerel yönetimlerden gelecek resmi açıklamalara çevrilmişti. Bursa Valiliği’nden konuya ilişkin beklenen açıklama geldi.
Bursa’da Olumsuz Bir Durum Söz Konusu Değil
Bursa Valiliği, resmi sosyal medya hesapları ve basın birimi aracılığıyla yaptığı duyuruda, şu ana kadar kent genelinde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediğini ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ne de olumsuz bir ihbar ulaşmadığını bildirdi. AFAD ve diğer kurumlara bağlı ekiplerin ise saha taramalarını sürdürdüğü ifade edildi.
Valilikten “Geçmiş Olsun” Mesajı
Açıklamada, “Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun” denilerek kamuoyunun resmi kaynaklardan yapılacak açıklamalara itibar etmesi gerektiği vurgulandı. AFAD’ın da eş zamanlı olarak depremi izlemeye devam ettiği, olası gelişmelerin anlık olarak kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.
Marmara Bölgesi Alarmda
Depremin merkez üssünün Marmara Denizi olması nedeniyle İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Kocaeli ve Yalova gibi illerde vatandaşlar sokaklara çıktı. Uzmanlar, artçı depremlere karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunurken, vatandaşların özellikle hasar gören binalardan uzak durmaları gerektiği hatırlatıldı.
🚨 Basın Duyurusu #Deprem pic.twitter.com/Ll5uoK0vAk
— T.C. Bursa Valiliği (@BursaValiligi) April 23, 2025








