#

Gündem

Benzine indirim bekleniyor

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi yaşanıyor. Petrol fiyatlarındaki sert düşüş ve dolar kurundaki zayıf görünüm 30 lirayı aşan motorin ve bezin fiyatlarında indirimin önünü açtı. Petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle benzin fiyatlarında bu gece sınırlı da olsa indirim bekleniyor.

Akaryakıt fiyatları üzerinde belirleyici olan petrol sert düşüş yaşadı. Diğer belirleyici unsur olan dolar/TL kurundaki sakin seyir ise milyonlarca araç sahibinde indirim beklentisi oluşturdu.

Petrol fiyatları son günlerde küresel ekonomik durgunluk endişeleriyle sert gerilerken, bu gelişme akaryakıt fiyatlarına sınırlı da olsa bu gece yansıyacak.

Sözcü’nün sektör kaynaklarına dayandırdığı habere göre bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatı 25 kuruş düşecek. Motorin fiyatlarında değişim olmayacak. Ancak fiyat değişikliklerinin ne zaman ve ne kadar olacağı ile ilgili son karar üst makamlar tarafından verilecek.

MOTORİNE BİR YILDA YÜZDE 316 ZAM

Benzinin litre fiyatı bugün yaklaşık 27,51 TL seviyesinde. Bu rakam bir yıl önce 7,72 TL, yılbaşında 12,29 TL idi. Benzinde zam oranı yıllık yüzde 256, yılbaşından bu yana yüzde 124 oldu.

Motorinin litre fiyatı ise bugün yaklaşık olarak 30 lira bandında satılıyor. Bu rakam bir yıl önce 7,20 TL, yılbaşında 11,43 TL idi. Motorinde zam oranı yıllık yüzde 316, yılbaşından bu yana yüzde 162 oldu.