#

Gündem

Bakan Koca son sayıyı ve acı haberi açıkladı

Ege Denizi’nde merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde can kaybı giderek artıyor.

Deprem sonrası çok sayıda yaralının tedavi edildiği Ege Üniversitesi Hastanesini ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremde hayatını kaybedenlerinin sayısının 35’e yükseldiğini bildirdi.

Doğanlar Apartmanı’nda cesedi çıkarılan çocuğun Seher Dereli Perinçek’in oğlu Umut olduğu anlaşıldı. Ayrıca Seher Dereli Perinçek’in enkaz altından çıkarıldığı söylenen kızı Elif’in ise hala enkaz altında olduğu çıkarılan çocuğun ise Perinçek’in diğer evladı Ezel olduğu belirtildi. Böylelikle enkazdan Seher Dereli Perinçek ile çocukları Ezel ve Elzem sağ kurtarılırken, oğlu Umut ise yaşamın yitirdi. Elif’in kurtarma çalışması sürüyor.

Seferihisar açıklarındaki 6.6’lık depremin vurduğu İzmir’de yaralıların tedavi edildiği hastanelerden Ege Üniversitesi Hastanesine ziyarette bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Depremde hayatını kaybedenlerin sayısının arttığı bildiren Koca şöyle konuştu:

Bakan Koca yaptığı açıklamada;

“Can kaybı 35 oldu. Servislerimizde yatan toplam 243 hastamız var. Maalesef an itibarıyla 35 canımız hayatını kaybetti. Toplam 823 kişi sağlık kuruluşlarımıza müracat etti. Şu an yoğun bakımlarımızda 8 hastanın olduğunu, 3 hastamızın durumunun ağır olduğunu söyleyebilirim. Şu ana kadar ameliyatı, müdahalesi yapılan 15 hastamız oldu. Müdahalesi yapılan hastalarımızda ciddi bir durumun olmadığını söyleyebilirim.

Bugüne kadar örneğini görmediğimiz şekliyle salgın döneminde bir deprem felaketiyle karşı karşıyayız. Bu dönemde salgınla mücadele ederken tedbirleri hassasiyetle vatandaşlarımızdan uymalarını özellikle istiyoruz. Deprem afetiyle mücadele ederken salgına yenik düşmemeliyiz.

“Enkazdan çıkarılan Seher Hanım ve üç yavrumuzun biri hayatını kaybetti. Diğer ikisiyle ilgili şu an herhangi bir sorun olmadığını, yakın takipte olduğumuzu söyleyebilirim.”