Soruşturma kapsamında ayrıca 11 şirket ile 3 derneğe kayyum atanmasına karar verildi.
Alihan Kuriş ve beraberindeki şüpheliler hakkında “çıkar amaçlı suç örgütü yöneticiliği”, “nitelikli dolandırıcılık”, “Vergi Usul Kanunu’na muhalefet” ve “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlamaları kapsamında yürütülen soruşturma devam ediyor.
İlk operasyonda 32 tutuklama
Soruşturmanın ilk dalgasında Ankara merkezli 17 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, aralarında Alihan Kuriş’in de bulunduğu 38 şüpheli adliyeye sevk edilmişti. Mahkeme, şüphelilerden 32’sinin tutuklanmasına karar vermişti.
İkinci dalgada 12 şüpheli gözaltına alınmıştı
Soruşturmanın ikinci operasyonunda ise İstanbul, Konya, Mersin ve Muğla’da belirlenen adreslere operasyon düzenlenmiş ve 12 şüpheli gözaltına alınmıştı.
Bu operasyonda, örgütün üst yönetimine ait mali ve idari hesapların yürütüldüğü sistemi kurduğu iddia edilen Osman S. ile bir hastanenin yönetim kurulu üyeleri arasında bulunan İsa A. ve Taner Ç. de gözaltına alınan isimler arasında yer almıştı.
Soruşturmanın odağında mali yapılanma bulunuyor
Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturmanın, herhangi bir sosyal veya dini faaliyetten ziyade, iddialara konu yapılanmanın hiyerarşik ve ekonomik çıkar odaklı bir suç yapılanması olup olmadığına yönelik olduğu belirtiliyor.
Şüpheliler hakkında yolsuzluk, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama ve yüksek sermayeli şirketler üzerinden olağan dışı nakit hareketleri oluşturma gibi çeşitli suçlamalar bulunuyor.
Üçüncü dalga operasyon kapsamında gözaltı işlemlerinin sürdüğü ve soruşturmanın genişletilerek devam ettiği öğrenildi.








