#

Teknoloji

AirPods Pro’ya yenilikler

Apple, Amerika’da Gıda ve İlaç idaresinin (FDA) reçetesiz alışverişi daha kolay hale getirmesiyle beraber, yeni Apple AirPods Pro’ları bir işitme cihazı olarak pazarlamayı düşünüyor. Ayrıca şirket, kullanıcıların kulağından vücut sıcaklığını ölçebilecekleri yeni bir özelliği test ediyor.

Apple’ın bir sonraki AirPods Pro modeli, sıcaklık sensörüne sahip olabilir. Şirketin ayrıca, yeni işitme sağlığı özellikleri üzerinde çalıştığı ifade ediliyor.

Bloomberg’in haberine göre, Apple, AirPods Pro’yu bir işitme cihazı olarak konumlandırmayı düşündüğü aktarıldı. Ayrıca cihazın içine yerleştirilen sensör yardımıyla kullanıcının vücut sıcaklığının ölçülebileceği aktarıldı.

Geçtiğimiz yıl ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA)’nın reçetesiz alışverişi daha kolay hale getirmesiyle birlikte, şirketin kullanıcılara yönelik AirPods Pro’yu işitme cihazı olarak pazarlama stratejisi üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

Apple’ın bu amaçla geleneksel işitme cihazları üzerinde çalışmış mühendisleri işe aldığı ifade ediliyor. Apple’ın üzerinde çalıştığı bir diğer yeni özellik ise kulaklıkların vücut sıcaklığını ölçebilmesidir.

Apple’ın dijital saatleri Watch Series 8 ve Ultra serilerinde kullandığı sıcaklık ölçme sensörünü kulaklığa taşımayı hedeflediği belirtildi.

Şirketin kulak üzerinden vücut sıcaklığının daha doğru okunabileceğini düşündüğü aktarıldı.

Bu özelliklerin birkaç ay içerisinde geleceği tahmin ediliyor. Daha yakın bir zamanda ise Apple’ın AirPods Pro’yu USB-C şarj girişiyle güncellemeyi planladığı bildirildi.

Bunlar arasında aramalarda kendinizi sessize almak için yeni bir düğme basma işlevi ve cihaz geçişlerinde iyileştirmeler bulunacağı belirtildi.

Ayrıca haberde, Apple’ın ikinci nesil AirPods’un fiyatını kalıcı olarak 99 dolara, şu anki 129 dolarlık fiyatından düşürerek Samsung, Sony ve Amazon gibi düşük maliyetli seçeneklere karşı daha rekabetçi hale getirebileceği ifade ediliyor..

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın