#

Teknoloji

Adabeyan gönderiniz yola çıktı mesajı nedir?

Son günlerde birçok kullanıcı, telefonlarına “Adabeyan kargonuz yola çıktı” şeklinde mesajlar aldığını ve tedirginlik yaşadığını ifade ediyor. İddialara göre, dolandırıcılar, bu ismi kullanarak sahte kargo takip mesajları gönderiyor. Peki, Adabeyan nedir?

ADABEYAN NEDİR?

Sosyal medyada ‘Adabeyan kargo’ hakkında kullanıcılar mesajlar yayınlamaya başladı. İddialara göre, kurumsal bir firma gibi görünmek için Adabeyan ismini kullanarak insanlara sahte kargo takip bilgileri içeren SMS’ler gönderildi. Bu mesajlarda genellikle, “Adabeyan Kargo Takip”“Adabeyan Kargo Gönderiniz Yola Çıktı”, “Trendyol Adabeyan” gibi ifadeler kullanıldığı ileri sürüldü…

SMS DOLANDIRICILIĞI NASIL GERÇEKLEŞİYOR?

SMS dolandırıcılığı, dolandırıcıların kişilere sahte veya yanıltıcı kısa mesajlar göndererek, onları yanıltmaya ve kişisel bilgilerini ele geçirmeye çalıştıkları bir yöntemdir. Bu tür dolandırıcılıkta, genellikle güvenilir kurumların veya markaların isimleri kullanılarak kişiler bir eylemde bulunmaya teşvik edilmeye çalışılır.

KARGO TAKİP ‘745566511323’ NUMARASI GERÇEK Mİ?

Bu tip mesajlarda verilen kargo takip numaraları genellikle sahte olabilir. Ancak, belirtilen “745566511323” numarasının gerçek bir kargo takip numarası olup olmadığını kontrol etmek için doğrudan kargo şirketi web sitesi veya müşteri hizmetleri ile iletişime geçmek daha güvenli bir yol olabilir.

NASIL KORUNABİLİRSİNİZ?

  • Bilinmeyen numaralardan gelen mesajlara dikkat edin ve bu tür mesajlara güvenmeden önce doğrulama yapın.
  • Tanımadığınız kargo firmalarından gelen mesajlara karşı şüpheci olun ve doğrulama yapmadan kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan kaçının.
  • Kargo takip numaralarını kontrol etmek için doğrudan kargo şirketinin resmi web sitesini veya müşteri hizmetlerini kullanın.
  • SMS dolandırıcılığına karşı daha genel önlemler almak için cep telefonunuzdaki güvenlik ayarlarını kontrol edin.

Bu önlemleri alarak, kişisel bilgilerinizi koruyabilir ve dolandırıcılık girişimlerinden kaçınabilirsiniz.