#

Gündem

4 büyükşehirde orman yangını

Bolu’nun Gerede ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ederken, diğer yangın haberleri de Ankara, İzmir ve Adana’dan geldi. Bölgede ekiplerin söndürme çalışmaları devam ediyor. 

Bolu

Bolu’nun Gerede ilçesinde Zeyneller Yaylası’nda bulunan ormanda henüz bilinmeyen bir sebeple 13.30 sıralarında yangın çıktı.

İzmir

İzmir’in Menderes ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına ekipler havadan ve karadan müdahale ederken, alevlere müdahale eden ekip sayısı artırıldı.

Yangın saat 14.00 sıralarında ilçeye bağlı Keler Mahallesi mevkiinde bulunan ormanlık alanda meydana geldi. İhbarın hemen ardından İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 8 uçak ve 16 helikopter ile havadan, 25 arazöz, 6 su ikmal aracı, 7 dozer, 7 ilk müdahale aracı ile alevlere müdahale ediyor.

Ankara

Bolu’nun Gerede ilçesi ile Ankara’nın Kızılcahamam ilçesi arasında başlayan orman yangını büyüyerek devam ederken, yangına müdahale için bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Adana

Kozan’ın Kalkumaç mevkiinde bugün öğlen saatlerinde henüz bilinmeyen bir sebepten orman yangını çıktı. Yangına 10 arazöz, 6 su tankı ile karadan müdahale edilirken, havadan da müdahale sürüyor.