#

Yemek

Yumurta tüketmek için 6 neden

Yumurta, kalvaltılarımızın vazgeçilmez parçası hatta bazen öğle ve akşam yemeklerimizin de kurtarıcısı olan mükemmel bir besin. Vücudumuzun temel protein kaynaklarından biri olan yumurtayı sofranızdan eksik etmemek için birçok sebep var.

Türk mutfağında geniş bir yere sahip olan yumurta, sağlığımız için de çok faydalı. Haşlanmış halde yenmesinin yanı sıra menemen ve omlet gibi lezzetlerin baş kahramanı olan yumurta, salata ve sandviçlere de dahil edilince enfes oluyor. Bu sağlık dolu besini tüketmek için 6 muhteşem nedeni aşağıya bırakıyoruz.

Bir adet yumurta 6 gram protein içeriyor. Bu özelliği bile tek başına yumurta tüketmek için yeterli bir sebep. Protein miktarından ötürü yumurta sporcular başta olmak üzere yaşlıdan gence, hamileden çocuğa herkesin tüketebileceği bir besin.

Yumurtanın sarısındaki kolesterol içeriği çoğu zaman tartışma konusu oluyor. Ancak tüketiminde sınır aşılmadığı sürece yumurta kolesterole olumlu yönde etki ediyor. Yumurta, ceviz gibi omega 3 yağ asitleri barındıran besinler ile beraber tüketildiğinde kötü huylu koleksterol (LDL) seviyesinin düşmesine yardım ediyor.

Bir yumurta ortalama 70 kalori. Yumurta, sadece 70 kalori alarak uzun süre tokluk sağlamasıyla diğer besinlerden hemen ayrılıyor. Yapılan çalışmalar, güne yumurta içeren bir kahvaltıyla başlayanların gün içinde daha az abur cubura yöneldiklerini ortaya çıkardı.

Protein almak için her zaman kırmızı ya da beyaz et tüketemeyebiliyoruz. Bu noktada da hem yüksek protein kaynağı oluşuyla hem de uygun fiyata satılmasıyla devreye yine yumurta giriyor.