Ürünlerin gerçek içeriğini gizledikleri iddia edildi
Tarım ve Orman Bakanlığı Şeker Dairesi Başkanlığı ile Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’nın incelemelerinde bazı firmaların iç piyasaya arz edilmemesi gereken nişasta bazlı şeker niteliğindeki ürünleri piyasaya sürdüğü tespit edildi.
İncelemelerde ürünlerin farklı isimlerle faturalandırıldığı da belirlendi.
Bazı ürünlerin gerçek mahiyetinin maltodekstrin, glukoz, nişasta, fruktoz ve benzeri isimlerle faturalandırıldığı tespit edildi.
Faturalarda gösterilen ürün ile fiilen teslim edilen ürünün cinsi arasında farklılıklar bulunduğu belirlendi.
8 ilde 25 şirkete operasyon
Tespitlerin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu koordinesinde soruşturma başlatıldı.
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışma kapsamında bu sabah 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.
İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Konya, İzmir, Gaziantep ve Adana’da toplam 26 adreste arama yapıldı. 25 şirkete yönelik operasyonlarda bazı evraklara da el konuldu.
47 şirket yöneticisi ifadeye çağrıldı
Soruşturma kapsamında şirket yöneticisi olduğu belirlenen 47 şüpheli, ifadelerinin alınması amacıyla çağrı yoluyla ifadeye çağrıldı.
Soruşturmanın; bozulmuş veya değiştirilmiş gıda ya da ilaçların ticareti, vergi kaçakçılığı, muhteviyatı itibarıyla yanıltıcı belge düzenleme veya kullanma, özel belgede sahtecilik ve fiyatları etkileme suçları yönünden sürdürüldüğü bildirildi.

Bakan Gürlek’ten açıklama
Adalet Bakanı Akın Gürlek de soruşturmaya ilişkin açıklamada bulundu.
Gürlek, halk sağlığını tehlikeye atan, vatandaşları yanıltan, devleti vergi kaybına uğratan ve hukuka aykırı kazanç elde etmeye çalışanların hukuk önünde hesap vereceğini belirtti.
Soruşturma kapsamında şirketler ve yöneticileri hakkındaki adli süreç devam ediyor.








