#

Gündem

100. yıl için 100 kitap ve bayrak dağıtıldı

Kırşehir’de Aşıkpaşa İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde Ahi esnafına Türk Bayrağı ve Kurtuluş Savaşını anlatan kitap dağıttı.

Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlikte, Sosyal Bilimler Öğretmeni Şenol Dönmez öğrencileriyle birlikle şehirde bir ilki başlatarak Ahi esnafına Kurtuluş Savaşı’nı anlatan 100 kitap ve 100 bayrak hediye etti.

Tarih bilincinin okumakla kazanılacağını aktaran Dönmez, “Öğrencilerimizle 100. yıl etkinliklerini tartışırken gelen fikirleri değerlendirip öğrenci öğretmen işbirliğinde çalışma yürüterek en iyi fikri tespit edip hayata geçirdik” dedi.
Öğrencilerinin bayrak ve kitapların alınması sürecine de okul harçlıklarından katkı sunduklarını ifade eden Dönmez, “Öğrencilerimizin tarih ve sorumluluk bilinci kazanmaları adına yaptığımız etkinlikte alt limiti 10 lira koyarak yaklaşık 100 öğrencimizle çalışma başlattık ve her öğrencimizden de okuduğu Kurtuluş Savaşını anlatan kitapları istedik. Kitap eksiklerini ise öğrenci öğretmen işbirliğinde sahaflardan tamamladık. Öğrencilerimiz esnaflara Türk Bayrağı ve Kurtuluş Savaşı kitaplarını hediye ederken de ayrı bir mutluluk yaşadı” diye konuştu.