Fon soruşturmasında gözaltı sayısı 31’e yükseldi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemlere yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) raporları ve yapılan yazılı başvurular doğrultusunda dört şirketin paylarına ilişkin incelemeler gerçekleştirildi.
İncelemelerin ardından 31 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyonun ilk aşamasında 26 kişi gözaltına alınırken, aranan 5 şüphelinin de yakalanmasıyla gözaltı sayısı 31’e yükseldi.
Ertan Aydın da gözaltına alınan isimler arasında
Son operasyonda gözaltına alınan isimlerin Ertan Aydın, Abdullah Dal, Fahri Uğur, Hakan Eryılmaz ve Seda Tarım olduğu bildirildi.
Eski AK Parti Ankara Milletvekili ve eski Başbakan danışmanı Ertan Aydın’ın Ankara’da gözaltına alındığı öğrenildi.
Soruşturma, Işıklar Enerji ve Yapı Holding, Vişne Madencilik, Odine Solutions ve Tera Finansal Yatırımlar Holding paylarındaki işlemlere ilişkin iddiaları kapsıyor. Başsavcılık, SPK tarafından iletilen raporların ve ilgili iddiaların değerlendirildiğini açıkladı.
Ertan Aydın kimdir?
1971 yılında Ardahan’da dünyaya gelen Ertan Aydın, lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ), doktora eğitimini ise Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı.
2000-2003 yılları arasında Harvard ve Dartmouth üniversitelerinde araştırmacı olarak görev yapan Aydın, 2004-2011 yılları arasında Çankaya Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptı. 2011 yılında doçent unvanını aldı.
Aydın, 2012 yılında Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi işlerden sorumlu başdanışmanı olarak görevlendirildi. Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde de danışmanlık görevini sürdürdü. Ayrıca AK Parti’den Ankara milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde görev yaptı.
Aydın, akademik çalışmalarının yanı sıra araştırma ve siyasi iletişim alanındaki çalışmalarıyla da tanınıyor.
Fon soruşturması kapsamında gözaltına alınan şüpheliler hakkındaki adli sürecin devam ettiği bildirildi. Gözaltı işlemi, şüpheliler hakkında suçun kesinleştiği anlamına gelmiyor.








