#

Bursa

Zehra Deniz Gökçen’e veda…

Bursa ve Türkiye sanayisinin en köklü ailelerinden Gökçen Ailesi’nin kıymetli isimlerinden Zehra Deniz Gökçen 89 yaşında hayata gözlerini yumdu…

Cumartesi günü gelen vefat haberiyle sevenlerini yasa boğan Zehra Deniz Gökçen bugün Ulucami’de kılınan cenaze namazının ardından Emirsultan Mezarlığı’ndaki aile kabristanlığında defnedildi.

Törene Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekilleri Atilla Ödünç ve Ahmet Kılıç’ın yanı sıra Bursa Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Recep Altepe ve çok sayıda Bursalı iş insanı, sanayici, aile yakını katıldı.

Zehra Deniz Gökçen’in vefat haberi en çok 67 yıllık hayat arkadaşı, Duayen Sanayici, İş İnsanı ve Eski Milletvekili Memduh Gökçen’i üzdü. Eşinin tabutuna ellerini koyup dua eden Memduh Gökçen’i torunları ve çocukları bir an olsun yalnız bırakmadı.

ZEHRA DENİZ GÖKÇEN KİMDİR?

89 yaşında hayatını kaybeden Zehra Deniz Gökçen, Ruth Scwendemann Noffz ve Karl Heinrich Noffz çiftinin çocukları olarak Ursula Anna Noftiz adıyla 1932 yılında Almanya’nın güneyinde dünyaya geldi. Ailesi o dönem tıp alanında en tanınmış bilim insanlarıydı.

ALMAN “URSULA ANNA NOFTİZ” OLARAK DÜNYAYA GELDİ

Memduh Gökçen’in Galatasaray Lisesi’ni bitirdikten sonra mühendislik eğitim almak için Almanya’ya gitmesi ve üniversitede Zehra Deniz Gökçen ile karşılaşmasıyla başlayan hayat hikayeleri kısa bir süre sonra iki ailenin izinleri sonrası evlilikle taçlandı. Evlendikten sonra Ursula Anna Notfiz kendi arzusuyla Zehra Deniz adını aldı ve Türk vatandaşlığına geçerek Müslüman oldu.

KENDİSİNİ KAYINVALİDESİNE ÖRNEK ALARAK YETİŞTİRDİ

Zaman içerisinde Umre vazifesini yerine getiren Zehra Gökçen, hayatının 65 yılını Bursa’da geçirdi. Şükufe , Celal ve Aylin adını verdikleri 3 çocukları dünyaya geldi. Kayınvalidesi Şuküfe Hanım’ı kendine örnek alan Zehra Deniz Gökçen, Türk adet ve gelenekleriyle uyum içerisinde yaşadı. Bursa Soroptimist Kulübü üyesi olan Gökçen 89 yıllık ömründe Bursa’yı kendi vatanı olarak kabul etti.

“65 SENE BİR YASTIKTA KOCADIĞIM EŞİM…”

Eşi Memduh Gökçen gazeteye verdiği ilanda “Sevgili hayat arkadaşım, 65 sene bir yastıkta kocadığım eşim, 20 Mart 2021’de oğlunun yanında uyurken Cenab-ı Hakk’ın takdiri ilahisi ile bizleri, sevdiklerini, sevenlerini bu dünyada mahzun bırakarak, özlediği ve sık sık andığı, rahmetli Alman ve Türk akrabalarının, sevdiği ve sevildiklerinin yanına son anlarında bizleri anarak Rahmeti Rahman’a kavuştu” diye duyurdu.