#

Bursa

Yürürken sigara içmek yasaklandı ilk cezalar kesildi

Bursa’da İl Hıfzısıhha Kurulu, koronavirüsle mücadele kapsamında sokakta sigara içilmesini yasakladı. Polis ekipleri kararın ardından meydanlarda ilk gün vatandaşları uyarırken, ikazlara uymayanlara 900 lira para cezası kesileceği açıklandı. 

Bursa Valiliği tarafından alınan kararın ardından İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentte birçok noktada ‘sigara’ denetimi yaptı.

Ekipler, yürüyerek sigara içenleri yeni yasak kararıyla ilgili uyarırken, karara uymamakta direnenlere 900 lira cezai işlem uyguladı.

Bursalılar ise yasak kararından memnun olduklarını belirtti. Kararın iyi olduğunu belirten bir vatandaş; “Ben yıllar önce bıraktım sigarayı. Şimdi bu dönemde böyle bir karar alınması fazlasıyla iyi oldu. Sigara insan sağlığını zaten tehlikeye atan bir bağımlılık, şimdi pandemi varken dikkat etmek ve içmemek çok önemli. Bence geç alınmış bir karar. Pandemi hem ülkemize hem de dünyaya zor zamanlar yaşatıyor. Haliyle hepimizin devlet tarafından alınan kararlara uyması lazım. Polis memuru arkadaşlar kurallara uymayanları ikaz ediyor ya da ceza yazıyorlar. Bizim de üstümüze düşeni yapmamız lazım” dedi.